Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Λβιβ που βρίσκεται ανατολικά της Ουκρανίας κοντά στα σύνορα με την Πολωνία

Ακόμη ένα χτύπημα στη Λβιβ καταγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης, Andriy Sadovy, ο οποίος έγραψε στο Twitter πως σημειώθηκε νέα επίθεση με ρουκέτες στην πόλη του, η οποία προκάλεσε νέες εκρήξεις.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με ρουκέτες που σημειώνεται στην πόλη της δυτικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, μέσα σε λίγες ώρες. Νωρίτερα σήμερα Σάββατο (26.3.2022), πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση με ρουκέτες στην πόλη.

Ο δήμαρχος έγραψε σε νέο tweet πως αρκετές υποδομές υπέστησαν σημαντικές ζημιές, ωστόσο δεν κινδύνεψαν κατοικίες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Μαξίμ Κοζίτσκι, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, επικαλούμενος έναν πρώτο απολογισμό.

Νωρίτερα, αρχές στην περιφέρεια Λβιβ της Ουκρανίας ανέφεραν σήμερα ότι άκουσαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στην πρωτεύουσα της περιφέρειας και κάλεσαν τους κατοίκους να πάνε στα καταφύγια.

Πιθανότατα έχουν πληγεί αποθήκες καυσίμων.

Νέες εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Λβιβ, αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κάνουν λόγο για εμφάνιση μαύρου καπνού.

“Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Λβιβ από την κατεύθυνση του Κριβκίτσι, τώρα υπάρχει προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή, επομένως μείνετε ψύχραιμοι και πηγαίντε στα καταφύγια”, έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι αναφερόμενος σε μια περιοχή στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Από βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, μαύρος καπνός ανυψώνεται πίσω από έναν λόφο, ο οποίος φαίνεται να προκλήθηκε από τις εκρήξεις. Το παρακάτω βίντεο δημοσιεύθηκε από ανταποκριτή του Economist στην Ουκρανία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN μετέδωσε ότι στις 4.30 ακούστηκαν οι τρεις ισχυρές εκρήξεις και περίοικοι ανέφεραν ότι ο στόχος της επίθεσης είναι μέσα στον αστικό ιστό και πιθανότατα να έχουν πληγεί αποθήκες καυσίμων ή κάποιο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγη ώρα πριν τις εκρήξεις, ο Τζο Μπάιντεν βρισκόταν σε πολωνική στρατιωτική βάση, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, για να επισκεφθεί αμερικανικά στρατεύματα. Η Λβιβ βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook