Η αντίδραση της Ρωσίας για τις δηλώσεις Μπάιντεν κατά Πούτιν – Η «αναδίπλωση» του Λευκού Οίκου
Το Κρεμλίνο αντέδρασε άμεσα στη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε χααρακτηριστικά : «Αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν. Θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία.
«Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει άλλο στην εξουσία», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία του στη Βαρσοβία, ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε από αυτή του την κουβέντα.
«Ο κόσμος έχει γίνει πολλές φορές έρμαιο των φιλοδοξιών των λίγων. Το μήνυμά μου στην Ουκρανία: είμαστε μαζί σας, κάντε κουράγιο. Τα τελευταία χρόνια η ολιγαρχία έχει αρχίσει να επιτίθεται, να σηκώνει κεφάλι και να περιφρονεί τις αρχές της δημοκρατίας. Αυτό συμβαίνει και στη Ρωσία» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και δήλωσε ότι είπε ψέματα ο Πούτιν ότι δεν εισέβαλε στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας την «αποναζιστικοποίηση» που έχει επικαλεστεί ο Ρώσος πρόεδρος ως πρόφαση.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη Ρωσία να μην κινηθεί «ούτε μία ίντσα» κατά των περιοχών του ΝΑΤΟ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
- «THE BALLBOYS»: Η νέα post game εκπομπή του ΣΠΟΡ FM TV
- Οι Αθλητικές Ακαδημίες Allwyn στο 8ο KIDOT Festival: Μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία για παιδιά και γονείς
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σαρδηνία, αυτή την Κυριακή στις 17:30, στο OPEN
- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για ψευδή καταμήνυση, η γυναίκα που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη – Οι δηλώσεις του ηθοποιού (βίντεο)
- Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η ειδική κλήρωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Στη μισή τιμή οι διαθέσιμοι λαχνοί και έπαθλο 150.000 ευρώ στον μεγάλο νικητή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook