Η Ρωσία έπληξε στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας με υψηλής ακρίβειας πυραύλους κρουζ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έπληξε έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, κοντά στο Λβιβ με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ για να χτυπήσει ένα εργοστάσιο στην πόλη που χρησιμοποιείται για την επισκευή αντιαεροπορικών συστημάτων, σταθμών ραντάρ και σκοπεύτρων για άρματα μάχης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύθηκαν από τη θάλασσα προκειμένου να καταστρέψει ένα οπλοστάσιο πυραύλων S-300 και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων BUK κοντά στο Κίεβο, ανέφερε. Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης έναν αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone), προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο Λβιβ η κατάσταση γίνεται εφιαλτική μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι εναντίον υποδομών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι προμηθεύονται ακόμα και μάσκες φοβούμενοι χημική επίθεση, ενώ οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται και για μάχες μέσα στην πόλη.

Σε δική της ανακοίνωση, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας κάνει λόγο για επίθεση με έξι συνολικά πυραύλους, και επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ανθρώπινες απώλειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές της Λβιβ ανακοίνωσαν εχθές ότι συνελήφθη έναν ύποπτος για κατασκοπεία κοντά σε ένα από τα σημεία της πόλης που απλήγησαν από πυραύλους.

Σύμφωνα με το Fox News, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μακσίμ Κοζίτσκι είπε ότι πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκαν πληροφορίες για την τοποθεσία της επίθεσης και το κινητό του περιείχε ύποπτες πληροφορίες για την περιοχή, αλλά και βίντεο που έδειχνε τον πύραυλο να κατευθύνεται προς τον στόχο του.

Το Τσερνίχιβ ίσως γίνει η νέα Μαριούπολη

Τον φόβο ότι το Τσερνίχιβ, το οποίο σφυροκοπάται από τις ρωσικές δυνάμεις από τις πρώτες κιόλας μέρας της εισβολής, θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Μαριούπολη εκφράζουν οι ουκρανικές αρχές.

Αν και βρίσκεται στον δρόμο προς το Κίεβο και δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, το Τσερνίχιβ είναι περικυκλωμένο και οι κάτοικοι που δεν μπορούν να διαφύγουν, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη ρεύματος και πόσιμου νερού, καθώς δέχεται συνεχώς ανηλεείς βομβαρδισμούς.

Μάλιστα, η πόλη έχει αποκοπεί, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχουν 44 βαριά τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη πόλη για θεραπεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook