Ο Εμανουέλ Μακρόν «αδειάζει» Μπάιντεν για τις σκληρές δηλώσεις σε βάρος του Πούτιν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 3 έδειξε τη σαφή διαφοροποίηση του στις δηλώσεις του Τζο Μπάϊντεν που αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «χασάπη», εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν «καρφώνοντας» τον Τζό Μπάιντεν για τις σκληρές δηλώσεις του σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης» εάν υπάρχει ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του χθες στη Βαρσοβία είπε ότι ο Πούτιν είναι «χασάπης» και ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης» για να υπάρξει ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ο Μακρόν ανέφερε επίσης πως θεωρεί καθήκον του «να επιτύχει πρώτα μια κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις».
Τι είχε δηλώσει ο Μπάιντεν
Ο προέδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βαρσοβία είχε δηλώσει πως ο Βλαντιμιρ Πούτιν δεν θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία της Ρωσίας ενώ νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει «χασάπη» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο απάντησε άμεσα στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν με τον εκπρόσωπο, Ντμίτρι Πεσκόφ, να τονίζει πως: «αυτό δεν πρόκειται να αποφασιστεί από τον κ. Μπάιντεν και πως θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Ο Πεσκόφ μιλώντας στο Reuters είπε ότι «δεν εναπόκειται στον Μπάιντεν να αποφασίσει. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εκλέγεται από τους Ρώσους». Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να μαζέψει τη δήλωση Μπάιντεν τονίζοντας πως «ο πρόεδρος δεν καλεί για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.
Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία, ούτε για αλλαγή καθεστώτος».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μακελειό στον Καναδά: 17χρονος τράνς ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο και σπίτι με 10 νεκρούς – Βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά το αιμοτοκύλισμα
- Καιρός – ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για διήμερη κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ – 11 περιοχές στο επίκεντρο με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους
- Bοά η Γερμανία για φήμες περί ερωτικής σχέσης 70χρονου δισεκατομμυριούχου που εθεάθη στο Νταβός με την 27χρονη κόρη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας
- Γιώργος Μαζωνάκης: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με έντονους πόνους και πυρετό
- Σήμερα στις 15.15 η συνάντηση η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα- Οι στόχοι και οι «κόκκινες γραμμές» – Η ελληνική αποστολή
- Ιωάννα Τούνη: Η έκπληξη του συντρόφου της με κόκκινα μπαλόνια και το «Σ’ αγαπώ» με ροδοπέταλα
- Κατερίνα Βρανά: Μου φέρονται σαν να έχω νοητική βλάβη λόγω της ομιλίας μου, με βλέπουν και ως αντικείμενο λύπησης (βίντεο)
- Ράνια Θρασκιά: Η σπάνια εξομολόγηση για το διαζύγιό της – «Έχω έναν πόνο, δεν θέλω να γυρνάω εκεί γιατί δεν αντέχεται» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook