Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το καθεστώς ουδετερότητας, λέει ο Ζελένσκι με εγγυήσεις και δημοψήφισμα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελάνσκι σε συνέντευξη του είπε ότι μπορεί να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας , για να επιτευχθεί ειρήνη, αρνήθηκε όμως ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όμως θα έπρεπε αυτό να το εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα.
«Εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητα, μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας. Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Πρόκειται για το σημαντικότερο σημείο», σημείωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
«Αυτό το σημείο των διαπραγματεύσεων (…) βρίσκεται υπό συζήτηση, εξετάζεται εις βάθος», δήλωσε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη σε ρωσικά ΜΜΕ, που προβλήθηκε στο κανάλι της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram.
Μιλώντας σε μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μια συνέντευξη που διήρκησε 90 λεπτά και για την οποία οι ρωσικές αρχές είχαν από πριν προειδοποιήσει ρωσικά ΜΜΕ να αποφύγουν να τη μεταδώσουν, ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις στη ρωσική γλώσσα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η ρωσική εισβολή προκάλεσε την καταστροφή πόλεων με ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ουκρανία και σημείωσε πως η καταστροφή είναι χειρότερη σε σύγκριση με τους ρωσικούς πολέμους στην Τσετσενία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία συζητά τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία, στις συνομιλίες με τη Ρωσία, όμως αρνήθηκε να συζητήσει άλλα ρωσικά αιτήματα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ζάκυνθος: «Δεν μπορούσαν να πάρουν το παιδί από τα δόντια του πιτ μπουλ» – Σε σοκ οι γιατροί από την εικόνα του 2χρονου (βίντεο)
- Tα 8 σημεία στην Αττική που μπαίνουν οι «έξυπνες» κάμερες μέχρι το τέλος του 2025
- Αλέξης Παπαχελάς: Aποκάλυψε ότι έχει καρκίνο του προστάτη: «Η ενημέρωση είναι το αντίδοτο για τον φόβο»
- Kαιρός – Μαρουσάκης: Χριστούγεννα με κρύο, βροχές και χιόνια στα βουνά
- Τέλος εποχής για τα τρόλεϊ στην Αττική – Αρχίζει από σήμερα το ξήλωμα των γραμμών – Αντικαθίστανται από ηλεκτρικά λεωφορεία
- Μητσοτάκης σε αγρότες: Ομαλοποιείται η ροή πληρωμών – Τα μπλόκα δεν βοηθούν – Οι λύσεις έρχονται με διάλογο
- Η Κέιτι Πέρι ανέβασε στο Instagram τις πρώτες φωτογραφίες με τον Τζάστιν Τριντό ως ζευγάρι – Το ταξίδι τους στην Ιαπωνία
- Βόλος – Κηφισιά 1-1: Ο Σιαμπάνης εμπόδισε το «διπλό» της αθηναϊκής ομάδας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook