G7 σε Πούτιν: Δεν είναι αποδεκτή η πληρωμή σε ρούβλια – Θα κόψουμε το αέριο απειλεί η Μόσχα

Οι επτά μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, μέλη της G7, αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν σε ρούβλια τις εισαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως απαιτεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ μετά από διάσκεψη με τους υπουργούς ενέργειας της G7, σύμφωνα με το Reuters.
«Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και κατάφωρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», είπε ο Χάμπεκ. Οι υπουργοί των χωρών της συμμαχίας «επανέλαβαν ότι οι συμφωνίες είναι έγκυρες και οι εταιρείες πρέπει να τις σέβονται… η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και προτρέπουμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Πούτιν», είπε.
«Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε τη μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα που μας διακρίνει, δεν θα διαιρεθούμε», πρόσθεσε.
Τη G7 αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και ο Καναδάς. Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Απειλή για «διακοπή της παροχής αερίου» από τη Μόσχα
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Ιβάν Αμπράμοφ, σημείωσε ότι η άρνηση «θα οδηγήσει σίγουρα σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου». Οι Δυτικοί «έχουν αρκετές ευκαιρίες να αγοράσουν ρούβλια γι’ αυτό τον σκοπό, μπορείτε να το κάνετε αμέσως σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο», πρόσθεσε ο Αμπράμοφ.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Έχω δεχθεί απειλές κατά της ζωής μου», καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Τι κατέθεσε στο ελληνικό FBI (βίντεο)
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook