«Αντιήρωες» και «προδότες», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δύο κορυφαίους στρατηγούς τους και τους καθαίρεσε.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι από το προεδρικό γραφείο λέγοντας: «Σήμερα ελήφθη μια ακόμη απόφαση που αφορά αντιήρωες. Τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όλους τους προδότες. Αλλά τελικά όλοι θα τιμωρηθούν».

Σύμφωνα με το CNN απομακρύνθηκαν ο Naumov Andriy Olehovych, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και ο Kryvoruchko Serhiy Oleksandrovych, πρώην επικεφαλής του τμήματος των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

Ο Ζελένσκι συνέχισε λέγοντας πως: «Σύμφωνα με το άρθρο 48 του Πειθαρχικού Καταστατικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εκείνοι οι στρατιωτικοί μεταξύ ανώτατων αξιωματικών που δεν έχουν αποφασίσει πού είναι η πατρίδα τους, που παραβιάζουν τον στρατιωτικό όρκο πίστης στον ουκρανικό λαό όσον αφορά την προστασία του κράτους μας, την ελευθερία του και ανεξαρτησίας, θα στερηθούν αναπόφευκτα τους στρατιωτικούς τους βαθμούς. Οι τυχαίοι στρατηγοί δεν ανήκουν εδώ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook