Εικόνες φρίκης στα προάστια του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με πτώματα στους δρόμους και ερειπωμένα από τους βομβαρδισμούς σπίτια

Στα δυτικά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας στο Ιρπίν και την Μπούτσα, δύο περιοχές που οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου και οι Ουκρανοί στρατιώτες επανακατέλαβαν η φρίκη του πολέμου είναι εμφανής, όπως μεταδίδει ο Μαρίνος Αλειφέρης για το MEGA.

Τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων, που ήταν ντυμένα με πολιτικά ρούχα, εντοπίστηκαν σε έναν δρόμο στην Μπούτσα, την κωμόπολη στα βορειοδυτικά του Κιέβου , που οι Ουκρανοί στρατιώτες ανακατέλαβαν από τους Ρώσους, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανοιχτά και επίσημα η Ουκρανία κατηγορεί την Μόσχα για εγκλήματα πολέμου. Οι πρόχειροι τάφοι στις αυλές όσων σπιτιών στέκονται ακόμη, μαρτυρούν το μέγεθος της φρικαλεότητας.

Οι δυνάμεις των Ουκρανών διέλυσαν ολοκληρωτικά τις ρωσικές δυνάμεις στα προάστια του Κιέβου. Μάρτυρες της Ουκρανικής αντεπίθεσης τα κουφάρια των ρωσικών αρμάτων μάχης.

Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν επίσημα πως μόνο στο Ιρπίν περισσότεροι από 300 άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους.

Ο απολογισμός όμως αναμένεται να ανέβει δραματικά το επόμενο διάστημα καθώς δεν υπάρχει σπίτι που δεν έχει νεκρό μέσα στα συντρίμμια.

«Στην Μπούτσα, έχουμε ήδη θάψει σε μαζικούς τάφους 280 ανθρώπους», επειδή ήταν αδύνατον να ταφούν στα τρία κοιμητήρια που όλα τους βρίσκονταν πολύ κοντά στη γραμμή πυρός των ρωσικών δυνάμεων, είπε ο δήμαρχος της πόλης Ανατόλι Φεντόρουκ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε η πρώην Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλα Ντελ Πόντε.

Σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα Le Temps, η Κάρλα Ντελ Πόντε είπε ότι «ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook