Λίγες ώρες μετά το βίντεο φρίκης στον ΟΗΕ, το οποίο παρουσίασε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τη σφαγή των αμάχων στην Μπούκα της Ουκρανίας, ήρθε η αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο σήμερα για μια «χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια» από τις αρχές της Ουκρανίας για την ανακάλυψη πτωμάτων αμάχων στην Μπούκα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο Πούτιν ανέφερε ιδιαίτερα «την χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου στην πόλη Μπούκα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και , η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι εικόνες με τα σκορπισμένα πτώματα στην πόλη Μπούκα, οι οποίες σύμφωνα με τη Ρωσία ήταν σκηνοθετημένες, σχεδιάστηκαν για να δικαιολογήσουν περισσότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας και να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό για σφαγή κατοίκων της Μπούκα, μιας πόλης έξω από την πρωτεύουσα Κίεβο, που τα ρωσικά στρατεύματα είχαν καταλάβει για αρκετές εβδομάδες πριν αποχωρήσουν. Το Reuters σημειώνει ότι οι δυτικές χώρες έχουν ζητήσει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αμάχων.

«Αυτές οι τρομερές, εγκληματικές, πλαστές εικόνες δημοσιεύτηκαν για να δικαιολογήσουν άλλο ένα προκαθορισμένο πακέτο κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης κλίμακας απέλασης διπλωματών από διάφορες χώρες», είπε η Μαρία Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία ενημέρωσή της, για να προσθέσει: «Και φυσικά για να περιπλέξει, αν όχι εντελώς να σταματήσει, τις συνομιλίες».

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν προχωρούν τόσο γρήγορα ή δυναμικά όσο θα ήθελε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook