Στην «κόκκινη» λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας μπήκαν και οι δύο κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν

Η 35χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα και η 36χρονη Μαρίγια Βορόντσοβα, κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον γάμο του με τη Λουντμίλα Πουτίνα, βρίσκονται πλέον στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ που περιλαμβάνει ολιγάρχες, πολιτικούς και όσους λέγεται ότι ανήκουν στον στενό κύκλο του Πούτιν.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία για να αυξήσουν την οικονομική πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω των φρικαλεοτήτων με τη σφαγή των αμάχων στη Μπούκα .

Στο στόχαστρο των νέων κυρώσεων, βρίσκονται ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και οι κόρες αλλά και η σύζυγος του Ρώσου προέδρου, όπως και η κόρη και η σύζυγος του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα κλιμακώνουμε δραματικά το οικονομικό σοκ επιβάλλοντας πλήρεις κυρώσεις αποκλεισμού στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας, τη Sberbank, και τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζά της, την Alfa Bank», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης σε ενημέρωση δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει το CNN. Η σφαγή αμάχων στη Μπούκα ήταν ο λόγος που επιβάλλονται οι νέοι περιορισμοί.

Σημειώνεται πως η Sberbank κατέχει σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού τραπεζικού τομέα, με τον αξιωματούχο να προσθέτει ότι οι ΗΠΑ έχουν πλέον μπλοκάρει πλήρως «περισσότερο από τα δύο τρίτα του ρωσικού τραπεζικού τομέα».

Ακόμη, ο ίδιος ανακοίνωσε: «Σε ευθυγράμμιση με την G7 και την ΕΕ, ανακοινώνουμε την απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία». Αυτό θα εφαρμοστεί με εκτελεστικό διάταγμα που θα υπογράψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ελάχιστες οι πληροφορίες για τις κόρες του Πούτιν

Οι πληροφορίες για την προσωπική ζωή των δύο γυναικών είναι ελάχιστες, ωστόσο, σύμφωνα με την «Daily Mail», αναμένεται να υποβληθούν σε δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο από την Τετάρτη.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είχε προβεί σε μερικές αποκαλύψεις για τις κόρες του, όπως ότι είναι απόφοιτες ρωσικών πανεπιστημίων και ότι μιλάνε πολλές ξένες γλώσσες. Σε ό,τι αφορά τη Μαρία Βορόντσοβα, είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρείας «Nomenko», η οποία πραγματοποιεί επενδύσεις στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη στη χώρα.

Ενώ η Κατερίνα Τιχόνοβα, είναι επικεφαλής σε ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και πρώην ακροβάτισσα.

Σύμφωνα με το CNN, οι ΗΠΑ στοχεύουν τις δύο ενήλικες κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν στον τελευταίο γύρο κυρώσεων επειδή πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να κρύβουν κάποια από τα περιουσιακά του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ωστόσο, στη λίστα με τος κυρώσεις έχει μπει και η θετή κόρη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, η 26χρονη Πολίνα Κοβάλεβα, η οποία φαίνεται να αποκαλύφθηκε από ένα tweet της Ρωσίδας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας, Μαρίας Κονσταντίνοβα.

Η καλλονή θετή κόρη του Σεργκέι Λαβρόφ, είναι το παιδί της επίσημης ερωμένης του υπουργού Εξωτερικών, η οποία διαμένει σε ένα τεράστιο διαμέρισμα στο Κένσινγκτον και το προφίλ της στο Instagram την παρουσιάζει σαν να βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook