Για πρώτη φορά το Κρεμλίνο παραδέχεται δια του εκπροσώπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ ότι είναι τεράστιες οι στρατιωτικές απώλειες από τις μάχες στην Ουκρανία.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Ντμίτρι Πεσκόφ, για την Ουκρανία , λέγοντας ακόμη: «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν αποδέχθηκε, ωστόσο, τον όρο «ταπείνωση» που χρησιμοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακόμη, είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ανησυχεί μήπως καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία εγκλημάτων πολέμου.

Ανεβάζοντας τους τόνους δήλωσε: «Εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε θα απαντήσουμε ανάλογα».

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας, την απόσυρση στρατευμάτων από Κίεβο και Τσερνίχιβ τόνισε ότι πρόκειται για «πράξη καλής θέλησης», για «εκτόνωση της έντασης» στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών και πρόσθεσε ότι «η Ρωσία κάνει ό,τι μπορεί ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων».

Στη συνέντευξη, ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ «φλερτάρει» με την υπέρβαση των ορίων τους.

Η Ρωσία είχε δηλώσει, σε προηγούμενη ανακοίνωση, ότι 1.351 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός, αλλά αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι οι απώλειες κυμαίνονται μεταξύ 7.000 και 15.000 στρατιωτών.

Σε ακόμη μια εμπρηστική δήλωση προχώρησε, επίσης, ο Πεσκόφ ο οποίος τόνισε ότι η Μαριούπολη, που έχει καταλήξει να είναι πόλη-φάντασμα, θα «απελευθερωθεί σύντομα από εθνικιστικά τάγματα».

Παράλληλα τόνισε ότι η αεροπορική επίθεση σε μαιευτήριο της Μαριούπολης, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, ήταν «ψεύτικη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook