Ανάμεσα στα θύματα βιασμών από Ρώσους στρατιώτες στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας συγκαταλέγονται 16χρονη, που έμεινε έγκυος και ένα 11χρονο αγόρι από την Μπούκα που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα

Χθες η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας Λουντμίλα Ντενίσοβα κατήγγειλε ότι Ρώσοι στρατιώτες βίασαν ανήλικα παιδιά στην Μπούκα.

Δεκατετράχρονη από το προάστιο του Κιέβου έμεινε έγκυος αφού βιάστηκε από πέντε κατακτητές, ανέφερε η επίτροπος μέσω Facebook. Πρόσθεσε ότι 11χρονο αγόρι από την Μπούκα επίσης βιάστηκε από στρατιωτικούς που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα.


Η κυρία Ντενισόβα κάλεσε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διενεργήσει έρευνα για τα γεγονότα αυτά, που χαρακτήρισε εγκλήματα πολέμου.

Για βιασμούς από Ρώσους στρατιωτικούς έκανε λόγο επίσης ο Ολεξάντρ Βίλκουλ, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Κριβί Ρι. Στα θύματα συγκαταλέγονται 16χρονη, που έμεινε έγκυος, και 78χρονη, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι γυναίκες ξυρίζουν το κεφάλι τους για να μην είναι ελκυστικές

«Για να γλιτώσουν τον βιασμό από τους Ρώσους, πολλές Ουκρανές κόβουν τα μαλλιά τους, όπως οι νεοσύλλεκτοι, για να μην είναι ελκυστικές», είπε με δάκρυα στα μάτια η δήμαρχος της πόλης Ιβάνκιφ, βορειοδυτικά του Κιέβου, αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους τα όσα βίωσαν οι γυναίκες ακόμη και οι έφηβες, από τους Ρώσους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook