Υπό ρωσική κατοχή βρίσκεται πλέον το λιμάνι της Μαριούπολης, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, το μεγαλύτερο λιμάνι της Αζοφικής, η Μαριούπολη περιήλθε υπό την ηγεσία τους, μετά την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατευμάτων.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμαζόταν για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, που πολιορκείται από το ρωσικό στρατό για περισσότερο από 40 ημέρες

Η «μητέρα των μαχών» για τη Μαριούπολη

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (…) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Αργοπεθαίνουμε» προστίθεται στην ανακοίνωση. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η ταξιαρχία «από τους Ουκρανούς».

Ουκρανικό υπ. Άμυνας: Σχεδόν έτοιμη η Ρωσία για επίθεση στα ανατολικά

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των δυνάμεών της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σήμερα Δευτέρα.

«Προβλέπουμε ότι η ενεργός μάχη θα ξεκινήσει σε αυτές τις περιοχές κατά το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο σε ποια στοιχεία βασίζει τις προβλέψεις του το υπουργείο.

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την ισχυρότερη στρατιά της Ουκρανίας

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να περικυκλώσουν την ισχυρότερη στρατιά της Ουκρανίας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Άμυνας του Ντονέτσκ, Εντουάρντ Μπασουριν: ««Γίνονται προετοιμασίες για την περικύκλωση της πιο ισχυρής ομάδας ουκρανικών στρατευμάτων… Σύμφωνα με στοιχεία, η ομάδα υπολογίζεται πως έχει 90.000 έως 100.000 στρατιώτες».

Σύμφωνα με τον Μπασουρίν η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση θα γίνει σε ένα τόξο 200km που εκτείνεται από τα «νότια του Ντόνετσκ» έως τη Σλαβιάνκα.

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Η Ρωσία θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη έως την Κριμαία ή τη Ζαπορίζια

Η Ρωσία θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη μέσω του Μπερντιάνσκ μέχρι την Κριμαία ή τη Ζαπορίζια, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δυτικός αξιωματούχος: Η Ρωσία θέλει να διπλασιάσει ίσως και να τριπλασιάσει τον αριθμό των στρατευμάτων στο Ντονμπάς

Η Ρωσία πιθανώς θέλει να «διπλασιάσει ή ίσως και να τριπλασιάσει» τον αριθμό των στρατευμάτων που διαθέτει στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία στην επόμενη φάση της εισβολής της, δήλωσε δυτικός αξιωματούχος.

«Οι Ρώσοι απέδειξαν ότι δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί σε αυτή την εισβολή, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα για να επιφέρουν μια αποφασιστική εμπλοκή», είπε ο αξιωματούχος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook