Καρέ –καρέ επιβάτες του μετρό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης καταγράφουν σκηνές αλλοφροσύνης από την στιγμή της επίθεσης.

Από το αιματηρό επεισόδιο στη μετρό του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη τουλάχιστον 13 άτομα τραυματίστηκαν.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι πόρτες του συρμού ανοίγουν και ο κόσμος τρέχει να βγει από το τρένο τη ώρα που καπνοί βγαίνουν από το βαγόνι.

Οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν πυροδοτήθηκαν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, σύμφωνα με ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Το CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν, επικαλούμενα πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν ο αριθμός των τραυματιών περιλαμβάνει και αυτούς που πυροβολήθηκαν. Ενας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ έχει χτυπηθεί και μία έγκυος.

Σύμφωνα με ένα tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με διεθνή Μέσα, ένοπλος άνοιξε πυρ στο βαγόνι του Μετρό αφού πρώτα πέταξε ένα καπνογόνο.
Οι επιβάτες παγιδεύτηκαν στον συρμό μέχρι την επόμενη στάση όπου ακολούθησαν οι σκηνές που καταγράφονται στο βίντεο.

Τι λέει στο CNN o οδηγός του τρένου

Aυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο Μπρούκλιν περιέγραψε τις σκηνές χάους που ακολούθησαν λέγοντας ότι είδε πολύ αίμα στο πάτωμα και ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είπε ότι το τρένο καθυστέρησε λίγα λεπτά να ξεκινήσει και λίγα λεπτά πριν φτάσει στην πλατφόρμα 36th Street στο Sunset Park καπνός έπνιξε ένα από το βαγόνια. Στη συνέχεια όπως είπε άκουσε ήχους σαν πυροτεχνήματα. «Ειλικρινά δεν έχω λόγια για αυτό που έχω ζήσει», είπε.


«Ήμουν στο μπροστινό μέρος του τρίτου βαγονιού και όλα συνέβησαν στο πίσω μέρος του… Μόλις φούντωσε ο καπνός, άρχισε να «καταβροχθίζει» τα πάντα», είπε στο CNN.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Νέας Υόρκης, μετά τις αιματηρές εκρήξεις και πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης στην περιοχή του Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές, δράστης θεωρείται ένας μαύρος άντρας, μετρίου αναστήματος, που φορά πορτοκαλί γιλέκο, σαν να είναι εργαζόμενος του Μετρό, και αντιασφυξιογόνα μάσκα.
Σε επαφή με τις αρχές τις Νέας Υόρκης βρίσκεται και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook