Σεργκέι Σοϊγκού: «Καρδιακή προσβολή όχι από φυσικά αίτια» υπέστη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Από τους στενότερους συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, είναι για μια ακόμη φορά εξαφανισμένος από την ενημέρωση του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία Ρωσοϊσραηλινού επιχειρηματία, ο Σοϊγκού, στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 2012, νοσηλεύεται στην εντατική –
Σοβαρή καρδιακή προσβολή που ωστόσο δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια, φέρεται ότι υπέστη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία από Ρωσοϊσραηλινό επιχειρηματία.
Ο Σεργκέι Σοϊγκού, που ήταν το δεξί χέρι του Πούτιν και επικεφαλής του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο πρόσφατα, εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου.
Στα τέλη Μαρτίου, υπήρξαν υποψίες για ένταση στη σχέση του Ρώσου προέδρου και του υπουργού Άμυνας, λόγω της πολύ αργής προόδου του πολέμου. Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, η σχέση τους διαλύθηκε όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την έκταση των ρωσικών απωλειών στην Ουκρανία.
Ο Σοϊγκού, 66 ετών σήμερα, θεωρείται ότι βρίσκεται τώρα στην εντατική. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Λεονίντ Νεβζλίν, υπέστη ένα έμφραγμα που «δεν θα μπορούσε να συμβεί από φυσικά αίτια», υποδηλώνοντας ότι ο πρώην στενός σύμμαχος του Πούτιν ενδέχεται να έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας με εντολή του αφεντικού του.
Από σύμμαχος του Πούτιν βασικός επικριτής του
Για τελευταία φορά ο Σοϊγκού εθεάθη χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς, με θέμα την ανάπτυξη της Αρκτικής. Ωστόσο, σε κανένα σημείο δεν μίλησε. Υπάρχουν εικασίες ότι το Κρεμλίνο, μετά την αποχώρηση του υπουργού Άμυνας από το προσκήνιο, χρησιμοποιεί παλαιότερα καταγεγραμμένα πλάνα του.
Ο Νεβζλίν, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και ανώτατο στέλεχος στον τομέα του πετρελαίου, είναι ένας από τους Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα το 2003, όταν τέθηκαν στο στόχαστρο του Κρεμλίνου, επειδή ο Πούτιν αποφάσισε να πάρει την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos. Ερήμην καταδικάστηκε σε ισόβια το 2008 και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι απαρνείται το ρωσικό του διαβατήριο, δηλώνοντας πως «ό,τι αγγίζει ο Πούτιν, πεθαίνει».
Επικαλούμενος πηγές στη Μόσχα, ο Νεβζλίν δήλωσε σήμερα: «Ο Σοϊγκού είναι εκτός παιχνιδιού και μπορεί να μείνει ανάπηρος, εάν επιζήσει. Φήμες λένε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, που θα μπορούσε να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια».
Ολες οι Ειδήσεις
- ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 1-3: «Μαύρη Θύελλα» έσπειρε ανέμους στην Τούμπα!
- Σοκαριστική υπόθεση στο Περιστέρι: Γυναίκα έβαζε δηλητήριο στο φαγητό του συζύγου της – Αποκαλύφθηκε από κρυφές κάμερες και συνελήφθη
- «ALL IN»: Κάνει σέντρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απόψε στις 23.15
- «ΜΠΛΕ ΩΡΕΣ»: Νέα σύγκρουση μεταξύ Άγγελου και Πέτρου με αφορμή τον χαμένο αδελφό – Απόψε, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
- «Εξελίξεις τώρα»: Πρωτιά στους πίνακες τηλεθέασης και το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου
- «Harmonia»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στην Ελλάδα για τη νέα μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή της ΕΡΤ και του ITV Studios
- Η Κλέλια Ανδριολάτου έκλεισε τα 30 και τα γιόρτασε στο Πήλιο με την παρέα της (Φωτογραφίες&Βίντεο)
- Μενίδι: Μαρτυρικός ο θάνατος της 89χρονης στο σπίτι της- Την χτύπησαν άγρια και την έπνιξαν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook