Προειδοποίηση Ζελένσκι για ρωσικό χτύπημα με πυρηνικά όπλα
Φόβο ότι η Ρωσία θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Το Κρεμλίνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, είχε ανακοινώσει ότι έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές του δυνάμεις.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει στο CNN ότι η Ρωσία δεν θα κάνει χρήση πυρηνικών εκτός κι αν απειληθεί.
«Να προετοιμαστεί» για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία, κάλεσε τον πλανήτη τα ξημέρωματα της Κυριακής ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
«Δεν θα πρέπει να περιμένουν την στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι΄αυτό», είπε o Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην συνέντευξη που μεταδόθηκε από έξι ουκρανικές ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ουκρανική προεδρία στο Telegram.
Χρειάζονται «φάρμακα (για την ραδιενέργεια), αντιαεροπορικά καταφύγια», είπε. «Πρέπει να τους μιλήσετε, να υπογραφούν συνθήκες, να υπάρξουν σκληρά οικονομικά μέτρα. Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος».
Ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι «ολόκληρος ο κόσμος» θα πρέπει «να ανησυχεί» για τον κίνδυνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπό το κράτος των στρατιωτικών αποτυχιών του στην Ουκρανία, να προσφύγει σε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο.
«Οχι μόνο εγώ, πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε χθες στο αμερικανικό δίκτυο CNN, μία ημέρα αφού ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Ουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι μία τέτοια απειλή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα.
«Δεν έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ανάπτυξη ή στρατιωτικά μέτρα που μπορεί να ενισχύσουν τις ανησυχίες μας», πρόσθεσε ωστόσο ο αρχηγός της CIA.
Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές του δυνάμεις.
Η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, παρά σε περίπτωση «υπαρξιακής απειλής» κατά της Ρωσίας, είχε στην συνέχεια δηλώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο CNN.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Κέιτι Πέρι ανέβασε στο Instagram τις πρώτες φωτογραφίες με τον Τζάστιν Τριντό ως ζευγάρι – Το ταξίδι τους στην Ιαπωνία
- Βόλος – Κηφισιά 1-1: Ο Σιαμπάνης εμπόδισε το «διπλό» της αθηναϊκής ομάδας
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα – Έγινε αισθητός σε Κόρινθο Πάτρα και Αττική
- Κατέρρευσε ο κτηνοτρόφος που αποχαιρέτησε με δάκρυα τα 450 πρόβατά του – Nοσηλεύεται στα Γιαννιτσά με συμπτώματα εγκεφαλικού (βίντεο)
- Ζάκυνθος : “Toν σκύλο τον είχα πάρει για να μην βλάψει άλλα ζώα και έφαγε το παιδί μου”, λέει ο πατέρας του 2χρονου (Βίντεο)
- Σίσσυ Χρηστίδου: Η εξομολόγηση για τη μάχη της με τα κιλά – «Παχαίνω όταν νιώθω ότι απειλούμαι, για να προστατευτώ»
- Τραγωδία νότια της Ιεράπετρας: 18 νεκροί μετανάστες – Εντοπίστηκε ακυβέρνητο το σκάφος τους
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 3-0: Άνετη νίκη με Ελ Καμπί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook