Οι Ρώσοι έχουν εντείνει την πίεση και τις επιθέσεις σε Μαριούπολη και Ντονμπάς.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να πιέζουν και μέσω τελεσιγράφων, καλώντας τους Ουκρανούς μαχητές που έχουν οχυρωθεί στο Azovstal να παραδοθούν. Το νέο τελεσίγραφο λήγει σήμερα στις 14:00, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να ανακοινώνει ότι θα τηρήσει εκεχειρία, δίνοντας την ευκαιρία στους Ουκρανούς να παραδώσουν τα όπλα και να απομακρυνθούν, σώζοντας τις ζωές τους.

«Μην προκαλείτε τη μοίρα σας, πάρτε τη μόνη σωστή απόφαση, αυτή της διακοπής των στρατιωτικών επιχειρήσεων και της κατάθεσης των όπλων», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επίκεντρο των επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού παραμένει το Ντονμπάς και το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής αντίστασης στην στρατηγικής σημασίας Μαριούπολη, καθώς βασική επιδίωξη της Μόσχας παραμένει ο έλεγχο των ανατολικών περιοχών που βρίσκονται η βαριά βιομηχανία και τα ανθρακωρυχεία και κατ’ επέκταση η διχοτόμηση της χώρας.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα στα υπόγεια του εργοστασίου παραμένουν άμαχοι, που έχουν βρει εκεί καταφύγιο, με τους Ουκρανούς να ισχυρίζονται ότι οι Ρώσοι επιτίθενται στο εργοστάσιο με βόμβες καταστροφής καταφυγίων.

Περιμένουν την ύστατη μάχη στη Μαριούπολη

«Ζούμε ίσως τις τελευταίες ημέρες μας, αν όχι τις τελευταίες ώρες μας», ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook σήμερα ο κυβερνήτης Σερχίι Βολίνα, της 36ης ταξιαρχίας του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που είναι οχυρωμένος στο τεράστιο συγκρότημα της σιδηρουργίας Αζοφστάλ, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να τους «βγάλει» από εκεί.

«Ο εχθρός έχει δεκαπλάσια δύναμη από εμάς», ανέφερε. «Απευθύνουμε έκκληση και εκλιπαρούμε όλους τους ηγέτες του κόσμου να μας βοηθήσουν. Τους ζητάμε να προχωρήσουν σε διαδικασία για να μας βγάλουν από εδώ και να μας πάνε στο έδαφος κάποιας τρίτης χώρας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook