Αντίστροφη μέτρηση αύριο για το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και όλη η Ευρώπη παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν εγγυάται το μέλλον της Γαλλίας στη Δύση ενώ μια απροσδόκητη νίκη της Μαρί Λεπέν θα προκαλέσει αναταράξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ψαλίδα φαίνεται να ανοίγει υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν με την τελευταία να του δίνει προβάδισμα 14% έναντι της Μαρί Λεπέν.

Τα… γάντια του μποξ έβαλε ο Εμανουέλ Μακρόν για να ριχτεί στο «ρινγκ» του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών την Κυριακή του ορθόδοξου Πάσχα.

Ο υποψήφιος, για δεύτερη φορά, πρόεδρος της Γαλλίας που στηρίζεται πολύ στην επικοινωνιακή του εικόνα ήθελε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι παρά την καλή επίδοση του στο ντιμπέιτ τίποτα δεν έχει κριθεί και είναι έτοιμος να δώσει την ύστατη μάχη.

Ο κ. Μακρόν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αθλητή πυγμαχίας, ανταλλάσσοντας μερικά χτυπήματα μαζί του κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις αθλητικού συλλόγου σε προάστιο του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην ψηφίσουν άκρα δεξιά επειδή εκείνος απέτυχε να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή τους.

«Δεν πρέπει να συνηθίζουμε την άνοδο των ακροδεξιών ιδεών. Υπάρχουν διαφορές αξιών ανάμεσα στις κατηγορίες αυτών των ιδεών».

Την ίδια στιγμή, η Λεπέν επιμένει στα φιλολαϊκά πατριωτικά συνθήματα.

«Η επιλογή είναι απλή. Μακρόν ή Γαλλία. Από την στιγμή που (σ.σ. ο Μακρόν) θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα, η ερώτηση είναι μία: Mακρόν ή Γαλλία».

Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι τον επόμενο ένοικο του Ελιζέ θα τον κρίνουν όσοι ψήφισαν Μελανσόν και οι αναποφάσιστοι.

Η επιθυμία του Μακρόν να παραμείνει στον προεδρικό θώκο τον έκανε να ανοίξει παράθυρο στο συνταξιοδοτικό, στην ελάφρυνση του κόστους ενέργειας και στη στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Η τελευταία δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σε γαλλικά ΜΜΕ, η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων φαίνεται να ανοίγει. Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 57%, έναντι 43% της Μαρίν Λεπέν.
Ωστόσο, στοίχημα για τον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο είναι το ποσοστό συμμετοχής, καθώς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αυτό κινείται στο 72%.

Ο Μακρόν θα προσπαθήσει να πείσει τους Γάλλους να σπεύσουν στις κάλπες, ενώ ζήτημα είναι και το πώς θα ψηφίζουν οι υποστηρικτές του εκπροσώπου της αριστεράς, Ζαν Λουκ Μελανσόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook