To ενωτικό μήνυμα Μακρόν: «Δεν είμαι πια υποψήφιος κάποιου κόμματος, είμαι ο πρόεδρος όλων»
Με συνοδεία τον ύμνο της Ευρώπης, την «Ωδή στην Χαρά», έφτασε στον Πύργο του Άιφελ ο νικητής των γαλλικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Μπριζίτ κι ένα πλήθος νέων ανθρώπων.
Συγκεντρωμένο πλήθος περίμενε τον Εμανουέλ Μακρόν, νικητή των εκλογών να φτάσει στο Πεδίο του Άρεως, για να απευθύνει το πρώτο του μήνυμα μετά την ισχυρή επικράτησή του έναντι της Λεπέν.
Avec vous. Pour vous. Pour nous tous.https://t.co/lA5u4Sv82Q
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) April 24, 2022
«Ευχαριστώ» ήταν η πρώτη του λέξη.« Ευχαριστώ φίλοι μου, συμπατριώτες μου εδώ στο Παρίσι αλλά και παντού, σε όλη τη γαλλική επικράτεια», πρόσθεσε. «Μετά από πέντε χρόνια μετασχηματισμού, μία πλειοψηφία μου έκανε την τιμή να μου δώσει την προεδρία της Γαλλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους παράγοντες, τους ανθρώπους που με συνόδευσαν στην πορεία μου, όλους εκείνους που είναι μαζί μου από την αρχή κι έκαναν την επανεκλογή μου υπαρκτή. Ξέρω ότι δώσατε μεγάλη ενέργεια, κάνατε μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ και θα κάνω αυτό που πρέπει, αυτό που σας πρέπει. Ευχαριστώ».
Ο Μακρόν ευχαρίστησε τους Γάλλους και τις Γαλλίδες που του έδειξαν εμπιστοσύνη για μια ανεξάρτητη Γαλλία και πιο ισχυρή Ευρώπη με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις βαθύτατες, προκειμένου να δώσουμε μια νέα πνοή στην καινοτομία, την οικολογία. Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας. Μήνυμα έστειλε και σε όσους τον ψήφισαν στον β’ γύρο για να αποφευχθεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην εξουσία. Αναφερόμενος σε όσους απείχαν, ανέφερε ότι πρέπει και εκεί να υπάρξουν απαντήσεις. «Δεν είμαι πια υποψήφιος κάποιου κόμματος, είμαι ο πρόεδρος όλων», ανέφερε, καλώντας τους υποστηρικτές του να μην αποδοκιμάζουν την Μαρίν Λεπέν.
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος ανέφερε ότι οι Γάλλοι ψήφισαν ένα πρόγραμμα για την εργασία, την οικονομία, τον πολιτισμό. «Αυτό το πρόγραμμα θέλω να το κρατήσω ισχυρό στα ερχόμενα χρόνια, γιατί ξέρω ότι έχουν αναφερθεί πολλές διαφορές, πολλές διασπάσεις και πρέπει να απαντήσω σε όλους για μια κοινωνία πιο ίση, πιο δίκαιη, μεταξύ αντρών και γυναικών».
«Ο πόλεμος για την Ουκρανία είναι εκεί για να μας υπενθυμίζει ότι η Γαλλία πρέπει να υψώσει τη φωνή της και να οικοδομήσει την ισχύ της προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε», ανέφερε. «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ισχυροί και δεν θα αφήσουμε κανέναν στο πέρασμά μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να ενωθούμε. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε απαντώντας στις προκλήσεις. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι ήσυχα χρόνια, αλλά ιστορικά χρόνια κι όλοι μαζί θα αλλάξουμε την ιστορία για τις επόμενες γενιές μας».
«Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Φλόριντα – Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στην Φλόριντα: Εξαιρετική συνάντηση – Συμφωνήσαμε στο 95% του ειρηνευτικού σχεδίου – Αγκάθι το εδαφικό, είπαν στην συνέντευξη Τύπου (βίντεο)
- «Της είπα Θεοδώρα μου, να μην πας –«Εσύ μάνα, μην ανησυχείς…», συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια (βίντεο)
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τράμπ – Ζελένσκι – Αναμένονται δηλώσεις από τους δύο ηγέτες
- Μαίρη Συνατσάκη: Ο απολογισμός για τα 41α γενέθλιά της – « Aφού εγώ είμαι το πρόβλημα, εγώ είμαι και η λύση»
- Αντρέας Γεωργίου: H τρυφερή φωτογραφία με την 4 μηνών κόρη του
- «Είχα μια καλή και παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν», λέει ο Τράμπ λίγο πριν συναντηθεί με τον Ζελένσκι
- Θυελλώδεις άνεμοι σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη – Ξεπέρασαν τα 100 χλμ την ώρα οι ριπές – Δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων
- Σώτης Βολάνης: Μπορεί να μου έφυγαν και 600.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν το μετανιώνω (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook