Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας, καθώς η Μόσχα εμφανίζεται οργισμένη με τις χώρες της Δύσης που εξοπλίζουν την Ουκρανία, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

Όλα αυτά μετά τις δηλώσεις του βρετανού ΥΠΕΞ, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές υποδομές.

Ο Τζέιμς Χίπι πρόσθεσε ακόμη ότι θα ήταν «απολύτως νόμιμο» να χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα σε τέτοιες επιθέσεις, παρόλο που προς το παρόν δεν πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται.

«Το ερώτημα είναι», διερωτάται ο Τζέιμς Χίπι, «είναι αποδεκτό τα οπλικά μας συστήματα να χρησιμοποιούνται εναντίον νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς;» Και απαντά:

«Πρώτον, είναι οι Ουκρανοί που λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό». «Και δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους».

Η Ρωσία εμφανίζεται φανερά ενοχλημένη για τον στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχει η Δύση στις ουκρανικές δυνάμεις για να πολεμήσουν τον εχθρό.

Η δήλωση της Ζαχάροβα

Η Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν επιδρομές εναντίον κρατών- μελών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Καταλαβαίνουμε σωστά ότι, για χάρη της διατάραξης της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook