Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας, καθώς η Μόσχα εμφανίζεται οργισμένη με τις χώρες της Δύσης που εξοπλίζουν την Ουκρανία, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν πλήγματα εναντίον κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία.

Όλα αυτά μετά τις δηλώσεις του βρετανού ΥΠΕΞ, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τις ουκρανικές αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικές υποδομές.

Ο Τζέιμς Χίπι πρόσθεσε ακόμη ότι θα ήταν «απολύτως νόμιμο» να χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα σε τέτοιες επιθέσεις, παρόλο που προς το παρόν δεν πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται.

«Το ερώτημα είναι», διερωτάται ο Τζέιμς Χίπι, «είναι αποδεκτό τα οπλικά μας συστήματα να χρησιμοποιούνται εναντίον νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς;» Και απαντά:

«Πρώτον, είναι οι Ουκρανοί που λαμβάνουν την απόφαση στόχευσης και όχι οι άνθρωποι που τα κατασκευάζουν ή εξάγουν τον οπλισμό». «Και δεύτερον, είναι απολύτως θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους».

Η Ρωσία εμφανίζεται φανερά ενοχλημένη για τον στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχει η Δύση στις ουκρανικές δυνάμεις για να πολεμήσουν τον εχθρό.

Η δήλωση της Ζαχάροβα

Η Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν επιδρομές εναντίον κρατών- μελών του ΝΑΤΟ που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Καταλαβαίνουμε σωστά ότι, για χάρη της διατάραξης της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις