Ισοπεδωμένο από τις ρωσικές βόμβες είναι το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, σύμφωνα με νέα δορυφορική εικόνα της εταιρείας Maxar Technologies.

Περίπου 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες και 1.000 άμαχοι συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, υπό μαρτυρικές συνθήκες, στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, σύμφωνα με τις αρχές της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, περίπου 100.000 κάτοικοι σε όλη την πόλη διατρέχουν «θανάσιμο κίνδυνο» εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών και των ανθυγιεινών συνθηκών, καθώς δεν υπάρχει νερό ή ρεύμα ενώ λείπουν τρόφιμα και φάρμακα.

«Οι άνθρωποι ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου», το δραματικό μήνυμα του δημάρχου της Μαριούπολης, ενώ όπως έγινε γνωστό από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων 25 άμαχοι εγκατέλειψαν την εγκατάσταση χαλυβουργίας.
Η δορυφορική εικόνα που κυκλοφορεί από την υπηρεσία Maxar Technologies πραγματικά κόβει την ανάσα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες κόσμου, ανάμεσά τους και βρέφη και παιδιά ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματισμένοι στρατιώτες.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, Γιάννης Ανυφαντής, πολιορκούμενοι από τις Ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα μεγάλο δίκτυο τούνελ, το οποίο αντέχει μεν τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις, εντούτοις οι συνθήκες στο εσωτερικό του γίνονται ανυπόφορες, καθώς τα τρόφιμα, το νερό και τα φάρμακα τελειώνουν.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν βίντεο και εικόνες από δύο Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στις στοές και έστειλαν τα βίντεο στις συζύγους τους. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αποκαλύπτουν την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στα υπόγεια του Αζοφστάλ, με στρατιώτες βαριά τραυματίες σε αυτοσχέδια κρεβάτια. Αναφέρουν ότι μοιράζονται 1,5 λίτρο νερό, ανά τέσσερα άτομα την ημέρα, προκειμένου να αντέξουν και να έχουν προμήθειες για τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα η Ρωσία βομβαρδίζει ακατάπαυστα την περιοχή με βαριά όπλα.

Η Μόσχα απέρριψε την Παρασκευή τις εκκλήσεις να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να απομακρυνθούν μαχητές και άμαχοι που βρίσκονται παγιδευμένοι στο Αζοφστάλ.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη ρωσική βομβιστική επίθεση στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, δήλωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος της Μαριούπολης, κάνοντας λόγο για έγκλημα πολέμου. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS 25 πολίτες, μεταξύ αυτών έξι παιδιά, έφυγαν από το εργοστάσιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook