Η Ουγγαρία εκδηλώνει ανοιχτά τις εντονότερες αντιδράσεις για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο παρότι μαζί με τη Σλοβακία η ΕΕ έχει δώσει χρόνο προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2023.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορεί και μέσα στην εβδομάδα να καταλήξουν σε συμφωνία στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εμπάργκο εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον.

«Νομίζω ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Μπον για το πετρέλαιο από τη Ρωσία στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI και πρόσθεσε ότι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να έχει αργότερα σήμερα συνομιλίες με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

Η Κομισιόν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα το αυστηρότερο μέχρι σήμερα πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά αρκετές χώρες εναντιώθηκαν σε αυτό ανησυχώντας για τον αντίκυπο που θα έχει το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της ΕΕ, ανησυχούν ότι το πάγωμα των εισαγωγών δεν θα τους εξασφαλίσει αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν, παρότι διπλωμάτες έχουν πει ότι η Ουγγαρία και η Σλοβακία θα έχουν χρόνο μέχρι το τέλος του 2023.

Η Ουγγαρία είναι ο σφοδρότερος πολέμιος του προγραμματισμένου αυτού εμπάργκο.

Η πρόεδρος ωστόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι σημείωσε πρόοδο στις συνομιλίες της με τον Ορμπάν για το συγκεκριμένο θέμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook