Ο πόλεμος θα φτάσει σε «σημείο καμπής» στα μέσα Αυγούστου και θα τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, λέει ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανία.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Sky News, ο στρατηγός Kyrylo Budanov δήλωσε, επίσης, ότι ένα πραξικόπημα για την απομάκρυνση του Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στη Ρωσία και ότι ο ρώσος πρόεδρος είναι σοβαρά άρρωστος από καρκίνο.

Ο στρατηγός Budanov προέβλεψε σωστά πότε θα γινόταν η ρωσική εισβολή, όταν άλλοι στην κυβέρνησή του ήταν δημοσίως επιφυλακτικοί, και τώρα λέει ότι είναι σίγουρος για την πρόβλεψή του σε ό,τι αφορά στη συνέχεια του πολέμου.

«Το σημείο καμπής θα είναι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Οι περισσότερες από τις πολεμικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Θα πάρουμε την εξουσία σε όλα τα εδάφη που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας» ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατηγό, η Ρωσία υφίσταται τεράστιες απώλειες. Δηλώνει μάλιστα ότι δεν εξεπλάγη από την έκτασή τους, δεδομένου ότι η ρωσική ισχύς είναι ένας «μύθος». «Η Ευρώπη βλέπει τη Ρωσία ως μεγάλη απειλή. Φοβούνται την επιθετικότητά του. Πολεμάμε τη Ρωσία εδώ και οκτώ χρόνια και μπορούμε να πούμε ότι αυτή η μεγάλη δημοσιότητα της ρωσικής δύναμης είναι μύθος. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο αυτό. Είναι μια ορδή ανθρώπων με όπλα», προσθέτει.

Όσον αφορά το μέλλον του Ρώσου προέδρου, ο Budanov εκτιμά ότι ενδεχόμενη ρωσική ήττα στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του Βλαντίμιρ Πούτιν. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα εναντίον του. «Κινούνται με αυτόν τον τρόπο και είναι αδύνατο να το σταματήσουν», δηλώνει, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.
Επιπλέον, ο Πούτιν- σύμφωνα με τον Budanov, είναι σε «πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook