«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός, ο άλλος εκρηκτικός, όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα» αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Le Point.

Το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Πούτιν-Ερντογάν, το διαβολικό ζευγάρι» και αναφέρεται στις σχέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο ένας είναι μονότονος και ψυχρός. Ο άλλος εκρηκτικός. Όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν την ίδια γλώσσα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, στη θερινή του κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ο Ρώσος πρόεδρος καλωσορίζει θερμά τον Τούρκο ομόλογό του. Μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά τελειώνουν με θετικό αποτέλεσμα. ”Οι υπηρεσίες μας έμαθαν να βρίσκουμε συμβιβασμούς που είναι ευνοϊκοί και για τα δύο μέρη”, λέει με ικανοποίηση ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από μια μακρά συνέντευξη. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μεγάλο όφελος να συνεχίζουν να ενισχύουν τις σχέσεις τους» σχολίασαν και οι δυο πλευρές, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό.

Και οι δύο ηγέτες είναι περίπου στην ίδια ηλικία, 69 ετών ο Πούτιν, 68 ετών ο Ερντογάν. Και οι δύο βασιλεύουν για πολλά χρόνια. Και ευελπιστούν να συνεχίσουν τη βασιλεία τους για πολλά ακόμα χρόνια, αναφέρει το γαλλικό περιοδικό.

Λίγες ημέρες νωρίτερα πάντως το ίδιο γαλλικό περιοδικό είχε υπογραμμίσει ότι ο «κυνισμός του Τούρκου προέδρου δεν ταιριάζει με αυτόν του Ρώσου ομολόγου του».

«Μπλοκάροντας, για ψευδείς λόγους, την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία, ο σατράπης της Άγκυρας διαλύει την ενότητα που επιδεικνύουν οι Δυτικοί απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας, καθώς η Ουκρανία είναι θύμα. Υπονομεύει την αξιοπιστία της βορειοατλαντικης συμμαχιας. Η Τουρκία είναι το μόνο από τα 30 κράτη μέλη που αντιτάχθηκε στην έναρξη της διαδικασίας προσχώρησης των δυο αυτών κρατών», επισημαίνεται ακόμη στη γαλλική Le Point.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook