Από την 1η Ιουνίου έχουν υπάρξει αναφορές για ύποπτα κρούσματα χολέρας, στην Μαριούπολη σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας.

Έντονη είναι η ανησυχία για ξέσπασμα επιδημίας χολέρας στην μαρτυρική Μαριούπολη, λόγω των ομαδικών τάφων και της συσσώρευσης πτωμάτων και σκουπιδιών στην πόλη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και της δυσκολίας πρόσβασης των κατοίκων σε καθαρό νερό.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, που επικαλείται πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, οι Ρώσοι αξιωματούχοι στην κατεχόμενη Μαριούπολη έκλεισαν το νότιο λιμάνι για καραντίνα λόγω πιθανής επιδημίας χολέρας, σύμφωνα με ανακοινώσεις από τις ουκρανικές Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρο Αντριουστσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι η πόλη προετοιμάζεται για μια επιδημία καθώς συσσωρεύονται νεκρά σώματα και σκουπίδια στην πόλη.

«Η λέξη «χολέρα» ακούγεται όλο και περισσότερο στην πόλη μεταξύ των τοπικών αξιωματούχων και των προϊσταμένων τους. Από όσο μπορούμε να δούμε η επιδημία λίγο πολύ έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Αντριουστσένκο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Μαριούπολη από τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχαν γίνει μεμονωμένες περιπτώσεις εμφάνισης χολέρας στη Μαριούπολη, όπου το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής της πόλης έχει καταστραφεί από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Την ίδια ώρα, η Kyiv Independent αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι οι μαζικές ταφές και η κακή πρόσβαση σε καθαρό νερό δημιουργούν κίνδυνο χολέρας στη Μαριούπολη και προσθέτει ότι άρχισαν να αναφέρονται ύποπτα κρούσματα χολέρας από την 1η Ιουνίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook