Σκληρή μάχη θα δοθεί στο β γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν ΛΙκ Μελανσόν, που βγαίνει νικητής από τον πρώτο γύρο έστω και με οριακό προβάδισμα.

Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση των Ipsos/Sopra-Steria βάσει της καταμέτρησης των ψήφων, η αριστερή συμμαχία υπό τον νεοκομμουνιστή Μελανσόν με 25,6% πήρε μικρό προβάδισμα 0,4% έναντι της παράταξης «Μαζί» (Ensemble) του 44χρονου κεντρώου προέδρου της Γαλλίας, που συγκεντρώνει το 25,2%.

Ωστόσο, το προβάδισμα αυτό του συνασπισμού του Μελανσόν είναι απίθανο να μεταφραστεί σε απλή πλειοψηφία στη Βουλή των 577 εδρών, καθώς οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι, που φοβούνται τη φήμη του ακροαριστερού, ευρωσκεπτικιστή πολιτικού, αναμένεται να στηρίξουν την παράταξη Μακρόν την άλλη Κυριακή.

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου και οι σύμμαχοί του αναμένεται να εξασφαλίσουν από 265 έως 304 έδρες και την πρωτιά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τεσσάρων δημοσκοπικών ινστιτούτων μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ απαιτούνται 289 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία.

Δεύτερη ισχυρότερη παράταξη στη γαλλική Βουλή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η Nupes, η συμμαχία των αριστερών κομμάτων υπό τον Μελανσόν, με 163 έως 207 έδρες, ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν αναμένεται να εξασφαλίσει από 17 έως 36 έδρες, ενώ οι δεξιοί Ρεπουμπλικανοί και οι σύμμαχοί τους τουλάχιστον 33.

Σε ποσοστό-ρεκόρ 52,8% ανήλθε η αποχή στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, γι αυτό τόσο η πρωθυπουργός της Γαλλίας όσο και οι Μακρόν και Μελανσόν, ζήτησαν από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την επόμενη Κυριακή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook