Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο και κατευθύνονται προς το Κίεβο, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα σήμερα το πρωί στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

Ο Ζελένσκι θα υποδεχθεί τους Ευρωπαίους ηγέτες στο παλάτι Μαριϊνσκι, την έδρα της ουκρανικής προεδρίας, για κρίσιμες συζητήσεις πριν την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου. Πέρα από τη στρατιωτική υποστήριξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι θα συζητήσουν με τον Ζελένσκι το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία είναι μεν υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής αλλά όχι άμεσα, ενώ η Ουκρανία αναμένει από τη σύνοδο την απόφαση των 27 για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που μπορούν να κρατήσουν αρκετά χρόνια.

Η επίσκεψή τους γίνεται ένα 24ωρο πριν η Κομισιόν ανακοινώσει την εισήγησή της να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ στην Ουκρανία. Μιλώντας χθες στη Ρουμανία ο Μακρόν είπε ότι ήρθε η ώρα η Ευρώπη να καθησυχάσει την Ουκρανία όσον αφορά τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.

Μια συνέντευξη Τύπου προγραμματίζεται για το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook