Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, Όλαφ Σόλτς, Εμανουέλ Μακρόν και Μάριο Ντράγκι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο.

Η συνάντηση των Όλαφ Σόλτς, Εμανουέλ Μαλρόν και Μάριο Ντράγκι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν σε καλό κλίμα και στη συζήτηση που είχαν τέθηκαν τα θέματα της παράδοση όπλων και το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε μετά την αίτηση που έχει υποβληθεί.

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι έφτασαν το πρωί στο Κίεβο με ειδικό τρένο από την Πολωνία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής προκειμένου να συζητήσουν με τον Ζελένσκι την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία και την αίτησή της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Νωρίτερα εμφανίστηκαν σοκαρισμένοι από όσα είδαν στο Ιρπίν. Το προάστιο του Κιέβου έγινε σύμβολο των καταστροφών και των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της κατοχής της περιοχής, το Μάρτιο, από το ρωσικό στρατό.

Τους ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους ήταν και ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, συνόδευαν ένοπλοι ουκρανοί στρατιωτικοί και ένα σημαντικό απόσπασμα ασφαλείας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.


Ντράγκι: Θα ξαναχτίσουμε τα πάντα

«Θα ξαναχτίσουμε τα πάντα», διαβεβαίωσε σήμερα τους Ουκρανούς ο Ιταλός πρωθυπουργός. Μάριο Ντράγκι, αφότου επισκέφθηκε το Ιρπίν, προάστιο του Κιέβου.

Οι Ρώσοι «κατέστρεψαν νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές. Όλα θα ξαναχτιστούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντράγκι βλέποντας τους κατεστραμμένους δρόμους της ουκρανικής πόλης.

«Μεγάλο μέρος αυτών που μου είπαν (οι Ουκρανοί) αφορά την ανοικοδόμηση», συνέχισε μιλώντας για τις «ελπίδες» τους, «γι’ αυτά που θέλουν να κάνουν στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν αρχίσει ήδη», κυρίως χάρη σε μια εφαρμογή που «καταγράφει κάθε μέρος που καταστράφηκε». Έτσι οι αρχές «γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκονται οι τόποι που πρέπει να ανοικοδομηθούν», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Δείτε εδώ την επίσκεψη των ηγετών της ΕΕ στο Ιρπίν

Υβριστικό tweet του Μεντβέντεφ

Υβριστικό, και ταυτόχρονα απειλητικό, μήνυμα του αντιπρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, και πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν, του Όλαφ Σολτς και του Μάριο Ντράγκι στο Κίεβο.

«Οι Ευρωπαίοι λάτρεις των βατράχων, του λουκάνικου συκωτιού και των σπαγγέτι λατρεύουν να επισκέπτονται το Κίεβο. Με μηδενικό αποτέλεσμα. Υποσχέθηκαν ένταξη στην ΕΕ και παλιά οβιδοβόλα στην Ουκρανία, έγιναν σκνίπα στην gorilka (βότκα στα ουκρανικά) και πήγαν σπίτι τους με το τρένο, όπως πριν από 100 χρόνια. Όλα καλά. Ωστόσο, (αυτό) δεν θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη. Το ρολόι μετράει (αντίστροφα)» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook