Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Γιοχάνις είπαν «ναι» στο άμεσο καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ για την Ουκρανία

Ομόφωνα και οι 4 Ευρωπαίοι ηγέτες, Όλαφ Σολτς, Εμανουέλ Μακρόν, Μάριο Ντράγκι και Κλάους Γιοχάνις τάχθηκαν υπερ της «άμεσης» απόδοσης στην Ουκρανία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είπε ότι και οι τέσσερις ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι παρόντες στο Κίεβο υποστήριξαν την ιδέα να δοθεί «άμεσο» καθεστώς υποψηφίου στην ΕΕ στην Ουκρανία.
Ο Μακρόν μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Ρουμάνο πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις.
Συγκεκριμένα ο Μακρόν είπε: «Και οι τέσσερις υποστηρίζουμε το άμεσο καθεστώς υποψηφιότητας στην ΕΕ».
Επιπλέον ο Μακρόν ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα εντείνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.
Στα όπλα αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμη 6 συστήματα μεγάλου βεληνεκούς Caesar.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντράγκι είπε ότι το κύριο μήνυμά του κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο ήταν ότι η Ιταλία θέλει να δει την Ουκρανία ως μέρος της ΕΕ.
Ο Σολτς δεσμεύτηκε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία όσο χρειάζεται, περιγράφοντας τον αγώνα του Κιέβου ενάντια στη ρωσική εισβολή ως «ηρωικό».
Η Γερμανία είχε δεχθεί 800.000 Ουκρανούς πρόσφυγες και επίσης υποστηρίζει την Ουκρανία οικονομικά και στρατιωτικά, ανέφερε ο Σολτς, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό όσο η Ουκρανία χρειάζεται την υποστήριξή μας».
«Η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
Ο Ζελένσκι από την πλευρά του επανέλαβε είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης.
Όσο περισσότερα όπλα λάβει η Ουκρανία από τη Δύση, τόσο πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να απελευθερώσει την κατεχόμενη γη της, είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι πρότεινε στους τέσσερις ηγέτες περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε ύφεση η φωτιά σε Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα: Κάηκαν σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμοί, σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική
- Μέρκελ: «Με πλήγωσε όταν με συνέδεσαν με τον ναζισμό» – «Δεν θα ζητούσα συγγνώμη για το πώς χειρίστηκα την κρίση» (βίντεο)
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου
- Φωτιά σε Ραφήνα και Πικέρμι: Προς Σπάτα κινείται το πύρινο μέτωπο –Καίγονται σπίτια, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών, μάχη των πυροσβεστών
- Κρήτη: Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για βιασμό μαθήτριας – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
- Ελένη Φουρέιρα: Viral η ατάκα για την καταγωγή της στη συναυλία της: “Τα κάνω όλα εγώ, είμαι Αλβανός»… (βίντεο)
- Big Brother: Ο αρχηγός αποφασίζει να κάνει «ό,τι γουστάρει» -Δείτε το τρέϊλερ και αποσπάσματα
- Mεγάλη φωτιά στη Ραφήνα κοντά σε σπίτια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών – Κλειστή η Μαραθώνος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook