Η ανάρτηση του Έλον Μασκ παρουσιάζει με χιουμοριστικό τρόπο έναν Βυζαντινό στρατιώτη ξαπλωμένο στο κρεβάτι του να σκέφτεται «κλείδωσα την πύλη;», αναφερόμενος στην Κερκόπορτα στα τείχη της Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Σύμφωνα με την παράδοση, από αυτήν την πόρτα μπήκαν στην Πόλη γενίτσαροι κατά τη μεγάλη έφοδο στις 29 Μαΐου 1453, διασπώντας έτσι την άμυνα των πολιορκούμενων και προκαλώντας την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως από τους Τούρκους χρήστες του διαδικτύου καθώς αναφέρεται σε αυτήν αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη.

Εκείνο που εξόργισε τους Τούρκους χρήστες, ήταν η αναφορά του Έλον Μασκ στην Κωνσταντινούπολη καθώς επέμεναν κατηγορηματικά πως «ποτέ δεν ήταν Κωνσταντινούπολη, αλλά πάντα… Instanbul».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook