Είναι μια εξτρεμιστική ακραία απόφαση που γυρίζει τη χώρα 150 χρόνια πίσω, είπε στο διάγγελμα του ο Τζο Μπάϊντεν δηλώνοντας την αντίθεση του στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που κρίνει παράνομη την άμβλωση.

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που απαγορεύει τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα, ανατρέποντας την ιστορική απόφαση του 1973, η οποία τις είχε νομιμοποιήσει σε εθνικό επίπεδο.

«Η υγεία των γυναικών είναι σε κίνδυνο. Πιστεύω ότι η απόφαση του 1973 είναι η σωστή και όχι η σημερινή. Ήταν συνταγματικό δικαίωμα που υποστήριζαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι αυτής της χώρας», υπενθύμισε ο Μπάιντεν.

«Η σημερινή απόφαση, από τρεις δικαστές που διορίστηκαν από έναν πρώην πρόεδρο, τον Ντόναλντ Τραμπ, χαλάει την ισορροπία της νομοθεσίας μας. Είναι μια εξτρεμιστική, μια ακραία απόφαση που αναγκάζει τις γυναίκες να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους», συνέχισε, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

«Η χώρα μας γυρίζει 150 χρόνια πίσω», ανέφερε με θλίψη και προβληματισμό. Επιπροσθέτως, τόνισε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανατρέψει αυτή την «ανήθικη επίθεση προς την Αμερική. Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επαναφέρει το δικαίωμα των γυναικών ως ομοσπονδιακό νόμο, για αυτό το φθινόπωρο θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους που μας εκφράζουν, που εκφράζουν τα δικαιώματα των γυναικών μας», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι πολιτικοί δεν έχουν κανένα λόγο να παρεμβαίνουν σε όσα αποφασίζει μία γυναίκα με τον γιατρό της: «Είναι αναφαίρετο το δικαίωμά μας να παντρευόμαστε όποιον θέλουμε, και να μεταχειριζόμαστε το σώμα μας κάτα τον ιδανικό, κατ’ εμάς τρόπο», τόνισε εμφατικά.

Προστατεύοντας τις γυναίκες

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα προστατεύσει το «θεμελιώδες δικαίωμα» των γυναικών να ταξιδεύουν από τις πολιτείες που απαγορεύουν την άμβλωση σε εκείνες που την επιτρέπουν, δεσμευόμενος επίσης να προστατεύσει την πρόσβαση των γυναικών στα φάρμακα.

«Έτσι, μια γυναίκα που ζει σε μια πολιτεία που περιορίζει την άμβλωση, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν την εμποδίζει να ταξιδέψει από την πολιτεία της στην πολιτεία που την επιτρέπει. Δεν εμποδίζει έναν γιατρό σε αυτή την πολιτεία να την περιθάλψει. Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο γενικός εισαγγελέας, οι γυναίκες πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες να ταξιδεύουν με ασφάλεια σε άλλη πολιτεία για να αναζητήσουν την περίθαλψη που χρειάζονται», δήλωσε.

«Αυτή η απόφαση ΔΕΝ θα είναι ο επιθανάτιος ρόγχος μας» είπε στο τέλος και προέτρεψε όσους διαμαρτύρονται για την απόφαση να παραμείνουν ειρηνικοί: «Καλώ όλους, ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά νοιάζονται για αυτή την απόφαση, να διατηρήσουν όλες τις διαμαρτυρίες ειρηνικές – ειρηνικές, ειρηνικές, ειρηνικές. Χωρίς εκφοβισμό. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή», είπε, προσθέτοντας ότι «οι απειλές και ο εκφοβισμός δεν είναι λόγος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook