O Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ότι παραιτείται από την ηγεσία των Συντηρητικών, οι εκλογές για τον διάδοχό του θα γίνουν άμεσα και έως τότε θα παραμείνει πρωθυπουργός.

Μετά το μπαράζ παραιτήσεων περίπου 60 στελεχών της κυβέρνησης των Συντηρητικών στη Μεγάλη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να παραιτηθεί και ο ίδιος από την αρχηγία του κόμματός του.

Μάλιστα, οι καταιγιστικές εξελίξεις, υποχρέωσαν και την υπουργό Άμυνας Λιζ Τρας να πάρει τον δρόμο της επιστροφής από την Ινδονησία που βρισκόταν για διπλωματικές επαφές.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης του BBC, Κρις Μέισον, τελικά ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί εντός της ημέρας.

Την είδηση ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραιτείται από την ηγεσία της Βρετανίας μετέδωσαν Mirror και BBC.
Ήδη πάντως,ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ μετέδωσε η Ανούσκα Αστάνα, η υποδιευθύντρια του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του ITV.

Σύμφωνα με τη Sun, ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι. Που σημαίνει ότι ίσως παραμείνει πρωθυπουργός έως το φθινόπωρο.
Ήδη έξω από τη Downing Street όλοι περιμένουν το διάγγελμα παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπός του ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες σήμερα, αλλά δεν διευκρίνισε το πότε. Δεν έχει υπάρξει άλλη φορά στα πολιτικά χρονικά της Βρετανίας τέτοιας ταχύτητας έξοδος υπουργών από μια κυβέρνηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook