Σύμφωνα με τη Europol οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο των «επιθέσεων αντικατάστασης καρτών SIM» με την οποία αποκτούν πρόσβαση στα smartphones.

Δέκα συλλήψεις σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Μάλτα πραγματοποίησε η Europol, κατηγορώντας τους ότι χάκαραν τα τηλέφωνα διάσημων στις ΗΠΑ υποκλέπτοντας 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα ενώ απέσπασαν και προσωπικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Europol χρησιμοποίησαν τη μέθοδο των «επιθέσεων αντικατάστασης καρτών SIM» με την οποία αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλέφωνα των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι σε μια επίθεση αντικατάστασης SIM οι δράστες απενεργοποιούν την εν λόγω κάρτα εξαπατώντας την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ώστε ο αριθμός να μεταφερθεί σε άλλη κάρτα υπό τον έλεγχο των χάκερ.

«Αυτό έδωσε (στους χάκερς) τη δυνατότητα να κλέψουν χρήματα, κρυπτονομίσματα και προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων επαφών συγχρονισμένων με online λογαριασμούς», ανέφερε η Europol. «Υπέκλεψαν επίσης λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αναρτήσουν περιεχόμενο και να στείλουν μηνύματα προσποιούμενοι ότι ήταν το θύμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook