Αρχηγός Ιντερπόλ: Ανησυχία ότι τα όπλα που στέλνονται στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξουν στη μαύρη αγορά της Μέσης Ανατολής

Φόβοι ότι πολλά από τα όπλα που δίνονται στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξουν σε εγκληματικά χέρια εξέφρασε ο αρχηγός της Ιντερπόλ.
Βαριά στρατιωτικά όπλα, όπως βαλιστικοί και θερμοανιχνευτικοί πύραυλοι θα είναι διαθέσιμα στην εγκληματική αγορά μετά τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία, επισήμανε ο αρχηγός της Ιντερπόλ.
Η Ιντερπόλ εξέφρασε ξανά την προηγούμενη Τετάρτη σοβαρή ανησυχία για την παράδοση μικρών, μεσαίων και βαρέων όπλων στην Ουκρανία που μπορεί να καταλήξουν στα χέρια εγκληματιών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Γιούργκεν Στοκ προέτρεψε τις χώρες που προμηθεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο να επικεντρωθούν στους μηχανισμούς εντοπισμού.
«Η ευρεία διαθεσιμότητα όπλων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης θα οδηγήσει στη συγκέντρωση του εξοπλισμού ως παράνομων πλέον όπλων στη φάση μετά τη σύγκρουση, ενδεχομένως και εν μέσω αυτής», είπε στην Αγγλοαμερικανική Ένωση Τύπου στο Παρίσι, όπως αναφέρει η Le Figaro news.
Ο Στοκ ανησυχεί για την καπήλευση όπλων και οπλικών συστημάτων από εγκληματίες στη μαύρη αγορά της ΕΕ και της Μέσης Ανατολής, καθώς οι τιμές των όπλων είναι υψηλότερες εκεί. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, μαζί με τις ΗΠΑ, έχουν παραδώσει αμυντικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, πυρομαχικά πυροβολικού και όπλα για να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί το έδαφός της και να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις.
Η ανησυχία έρχεται αφότου οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αποχώρησαν από το Αφγανιστάν το 2021 μετά από δύο δεκαετίες πολέμου και άφησαν τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού που τελικά έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν.
Ο Στοκ είπε ότι τα βαριά στρατιωτικά όπλα, όπως βαλιστικοί πύραυλοι αλλά και όπλα χημικού πολέμου θα είναι διαθέσιμα στην εγκληματική αγορά.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΛΑΣ: Έντεκα νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
- Ροδόπη: Δεν ήξερε κολύμπι η 11χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό και πνίγηκε στη θάλασσα – Συνελήφθησαν οι γονείς της
- Παλαιό Φάληρο: «Ερευνάται αν η μητέρα ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός», λέει ο ιατροδικαστής για το νεκρό κοριτσάκι
- Ο Τραμπ μετακινεί πυρηνικά υποβρύχια σε «κατάλληλες θέσεις» μετά τα σχόλια Μεντβέντεφ
- Τραγωδία στη Ροδόπη – Νεκρή ανασύρθηκε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό στη θάλασσα στην παραλία Ιμέρου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο αγροκτηνοτρόφοι εισέπραξαν από επιδοτήσεις 1.400.000 ευρώ ο ένας και 300.000 ο άλλος – Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητα
- Εριέττα Κούρκουλου: Αποχαιρετά τον Ιούλιο με φωτογραφίες από τις διακοπές της
- Happy Traveller στην Τήνο – Το Α’ Μέρος, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook