Tο ρωσικό κανάλι στο Telegram, General SVR, υποστηρίζει ότι δηλητηρίασαν τον πιο στενό συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ.

Σύμφωνα με το General SVR, ρωσικό κανάλι στο Telegram το οποίο διαχειρίζονται αντιφρονούντες προς την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αποκάλυψαν ότι ο Νικολάι  Πατρούσεφ είχε προσβληθεί από «συνθετικό δηλητήριο», αλλά τελικά επέζησε.

Ο 71χρονος Νικολάι Πατρούσεφ, γνωστός ως το «γεράκι του Κρεμλίνου», πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Μόσχας, φέρεται να μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες μετά από αδιαθεσία.

Η έγκαιρη ιατρική φροντίδα ήταν αυτή που τον έσωσε καθώς και το γεγονός ότι ο οργανισμό του δεν είχε απορροφήσει μεγάλη ποσότητα δηλητηρίου.

Εντύπωση είχε προκαλέσει δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο ο Πατρούσεφ εμφανιζόταν δημόσια για να δικαιολογήσει την εισβολή και να προωθήσει τους πολεμικούς στόχους της Ρωσίας, τη στιγμή που ο Πούτιν φαινόταν να παραπαίει κατά τους πρώτους τρεις μήνες της σύρραξης.

Σε μια σειρά από συνεντεύξεις που έδωσε σε ρωσικές εφημερίδες, ο 71χρονος Πατρούσεφ προέβλεψε την κατάρρευση της Ευρώπης υπό το βάρος μιας παγκόσμιας επισιτιστικής και προσφυγικής κρίσης αλλά και τη διάσπαση της Ουκρανίας σε πολλά κράτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook