«Αφού από τη γυναίκα ξεκινά η ζωή, είναι λογικό μια γυναίκα να φτάνει στο “ως εδώ”. Το “γιατί τώρα;” δεν με αφορά», σημείωσε η Βούλα Πατουλίδου

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε η Ολυμπιονίκης και πολιτικός, Βούλα Πατουλίδου, αναφορικά με την έκκληση της Ζέτας Δούκα στον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δικαιοσύνη των θυμάτων.

«Αφού από τη γυναίκα ξεκινά η ζωή, είναι λογικό μια γυναίκα να φτάνει στο “ως εδώ”. Το “γιατί τώρα;” δεν με αφορά. Με αφορά μόνο στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων. Γίνεται η παραγραφή μιας βασανιστικής πορείας. Να φτάσει σε ένα σημείο να περάσουν τόσα χρόνια, να ξεπεράσει τον φόβο και να μιλήσει, είναι ισοπεδωτικό όταν έχει παραγραφεί το αδίκημα», είπε η κ. Πατουλίδου.

«Όταν αγωνιζόμουν εγώ, εάν είχα δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση, θα μας είχαν ακούσει μέχρι τον Όλυμπο. Είτε για εμένα, είτε για κάποια φίλη ή φίλο. Ήταν τα αδέρφια μου οι συναθλητές μου. Το ότι υπήρχαν όμως συμπεριφορές σατράπη ισχύει, αλλά κάπως έτσι είναι ο πρωταθλητισμός», συνέχισε η κ. Πατουλίδου.

«Όταν άκουσα ότι κάποιος μου έπιασε το πόδι, δεν μπορώ να το πω σεξουαλική παρενόχληση. Άλλο βέβαια ότι αν σε πονάει ο αστράγαλος, και να σου ζητούν να βγάλεις το σουτιέν. Θα πρέπει να μην μπαίνουν όμως όλα μαζί σε ένα μίξερ, γιατί χάνεται και η σπουδαιότητα των καταγγελιών. Οι αθλητές λειτουργούμε με το κορμί μας, αυτό είναι το εργαλείο μας. Μακάρι να έρθει η στιγμή που κάποιος δεν θα τολμά εύκολα κάτι να απλώσει τα χέρια του, γιατί θα ξέρει ότι θα τιμωρηθεί. Την εξουσία αυτή την έτρεφε η σιωπή του θύματος. Όμως τώρα έχουν ανοίξει τα στόματα», κατέληξε η ίδια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις