Συνεχίζονται οι εντάσεις στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που δικάζεται κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού γυναικών ηθοποιών.

Η ατμόσφαιρα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη παραμένει φορτισμένη παρά το γεγονός ότι στο βήμα των μαρτύρων βρέθηκε και καταθέτει μια δημοσιογράφος – συνεργάτιδα του επί χρόνια η οποία μίλησε με καλά λόγια για τον κατηγορούμενο.

Η μάρτυρας είπε στη δίκη ότι απολύθηκε από τηλεοπτική εκπομπή πριν από ένα χρόνο διότι έγινε γνωστό ότι θα κατέθετε υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Μου είπαν ότι οι ηθοποιοί δεν θα ερχόντουσαν στην εκπομπή επειδή δούλευα εκεί εγώ και με απέλυσαν» ανέφερε η μάρτυρας και ξέσπασε σε κλάματα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει για λίγο προκειμένου να ηρεμήσει.

«Απαιτητικός και τελειομανής ο Φιλιππίδης»

«Δε γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες, ούτε γνωρίζω τις καταγγέλλουσες. Όλα αυτά τα χρόνια έχω περάσει από διαφορά επίπεδα με τον κ. Φιλιππίδη. Κάποιες φορές συνεργαστήκαμε καλά, κάποιες άλλες όχι. Έχω φύγει με κλάματα, μου έχει φωνάξει, αλλά του έχω φωνάξει κι εγώ. Είναι απαιτητικός και τελειομανής. Είναι άνθρωπος που αγαπά πολύ το θέατρο. Η αγάπη του δεν φαινόταν μόνο από το άρτιο αποτέλεσμα των παραστάσεων. Ορμώμενος από την υπερβολική αγάπη για το θέατρο γινόταν νευρικός και απαιτητικός» κατάθεσε η μάρτυρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες ήταν άψογη, αναφέροντας: «Ο κ. Φιλιππίδης όταν τσακωνόμασταν γιατί ήθελα κάτι διαφορετικό για την επικοινωνία της παράστασης, υπήρχαν εντάσεις.
Έφευγα θυμωμένη από το θέατρο. Στα πέντε λεπτά με έπαιρνε τηλέφωνο, του έφευγε ο θυμός. Μου έλεγε “θέλεις να πάμε να φάμε με την Ελπίδα εκεί;”. Η συμπεριφορά του στις γυναίκες συναδέλφους ήταν πάντα άψογη. Τους φρόντιζε όλους».

Πρόεδρος: Η συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες ποια ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν πάντα άψογη. Όλους τους φρόντιζε. Αυτό έβλεπα εγώ στις πρόβες. Δεν είναι από τους σκηνοθέτες που αφήνουν τους ηθοποιούς στη μοίρα τους, να κάνουν ότι θέλουν. Έκανε λεπτοδουλειά και τους περιποιούνταν πολύ.

Πολιτική Αγωγή: Η σχέση σας με τον κ. Φιλιππίδη ήταν καθαρά επαγγελματική;

Μάρτυρας: Ναι και εξελίχθηκε σε φιλική με την οικογένεια του.

Υπεράσπιση: Είχατε φιλοξενηθεί στο σπίτι του;

Μάρτυρας: Ναι. Μια φορά φιλοξενήθηκα. Έκανα ανακαίνιση στο δικό μου. Η σχέση μας ξεκίνησε επαγγελματική και εξελίχθηκε σε φιλική και οικογενειακή.

Υπεράσπιση: Γνωρίζατε για τις εξωσυζυγικές σχέση Φιλιππίδη όταν καταθέσατε στην ανάκριση ή ήταν ψέματα;

Μάρτυρας: Γνώριζα, όπως και για πολλούς άλλους. Αλλά δε με αφήνετε να πω για τον καλό άνθρωπο Φιλιππίδη. Τον απλόχερο, που βοηθούσε τους άστεγους, που βοηθούσε ηθοποιούς.

«Έχω έρθει εδώ να πω την αλήθεια γιατί ένα χρόνο πριν ακριβώς σαν σήμερα με απέλυσαν από τη δουλειά μου ακριβώς επειδή σήμερα θα βρισκόμουν εδώ. Μου είπαν απολύεσαι γιατί θα καταθέσεις υπέρ Φιλιππίδη» είπε ακόμη η μάρτυρας ξεσπώντας σε λυγμούς, με τη πρόεδρο να διακόπτει για λίγο τη διαδικασία. Όταν το δικαστήριο ανέβηκε ξανά στην έδρα η πρόεδρος ρώτησε τη μάρτυρα αν είχε ποτέ ερωτική σχέση με τον Π. Φιλιππίδη. «Ουδέποτε», απάντησε εκείνη.

Απορρίφθηκε αίτημα να αναγνωστούν τα μηνύματα της συνεργάτιδάς του
Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού υπέβαλε αίτημα να μην αναγνωστούν γραπτά μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μάρτυρας με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στα οποία φέρεται να μιλούσε γι’ αυτόν με αρνητικό τρόπο και άφηνε να εννοηθεί ότι υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ τους.
Η εισαγγελέας τάχθηκε κατά της ανάγνωσης των μηνυμάτων καθώς δεν αφορούν την ουσία των κατηγοριών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη και αποτελούν προσωπικά δεδομένα της μάρτυρος.
Η μάρτυρας παρενέβη και εξήγησε το ύφος των μηνυμάτων: «Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω».

Τελικά, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να μην αναγνωστούν τα μηνύματα, με το σκεπτικό ότι το περιεχόμενό τους δεν σχετίζεται με τις πράξεις για τις οποίες δικάζεται ο κατηγορούμενος.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook