Η Κάτια Δανδουλάκη καταθέτει ως μάρτυρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών.

Η Κάτια Δανδουλάκη αναφέρθηκε στις τρείς συνεργασίες που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και στους λόγους που την ανάγκασαν να διακόψει μαζί του και να τον απομακρύνει από το θίασο και την παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

Όπως είπε η ηθοποιός ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε μια εμμονή με τη Λένα Δροσάκη που επίσης ήταν στο θίασο και της ασκούσε τεράστια πίεση ξεπερνώντας κάθε μέτρο.

«Κάθε φορά», είπε η Κάτια Δανδουλάκη , που η Λένα Δροσάκη έμενε μαζί του την έβλεπα κλαμένη ,δεν άντεχε άλλο , ήθελε να φύγει»

«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;

Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του.
Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές…

Μάρτυρας: Ναι αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κα. Δροσακη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει κάποιος άλλος

Πρόεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;

Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.

Πάρεδρος: Πως καταπιέζονταν ο θίασος;

Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση.
«Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός προς την κοπέλα. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!» υπογράμμισε η μάρτυρας και κατέληξε: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει ένα βιασμό;».

Η Κάτια Δανδουλάκη αναφέρθηκε και στο πώς είπε στον Πέτρο Φιλιππίδη να φύγει από την παράσταση:

«Κάλεσα τον Πέτρο σε κατ’ ιδίαν συζήτηση. Ήταν ένας μονόλογος. Του εξήγησα ότι αυτό που συμβαίνει και αυτό που ζω έχει ξεπεράσει το όριο της ψυχής μου. Του εξήγησα ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να σταματήσει. Του ανακοίνωσα ότι είναι κάτι τελεσίδικο. Ο Πέτρος με άκουγε και του είπα ότι δεν του φταίει κανείς, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός. Τον αγκάλιασα και του είπα: «Πέτρο, αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια της ψυχής μου». Του είπα αν μπορούσα να χρησιμοποιούσα το βοηθό του, ο οποίος θα έμενε χωρίς δουλειά και μου είπε «βεβαίως». Και έτσι τελείωσε το θέμα. Δεν το ανέφερα ποτέ σε κανένα. Στις τηλεοράσεις λέγαμε ότι ο Πέτρος είχε πολύ δουλειά με άλλα γυρίσματα για αυτό έπρεπε να φύγει. Δεν επικοινώνησα τι είχε γίνει, δεν ήταν σωστό για κανέναν. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλάνε τα παιδιά και να λένε τι τους συνέβη. Και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση του. Έκανα αυτό που ένιωθε η ψυχή μου, τίποτα άλλο.

Την κατάθεση της Κάτιας Δανδουλάκη παρακολουθούν στο δικαστήριο πολλοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook