Η Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε γνωστή τη μόδα του πανκ σε όλο τον κόσμο.

H Βίβιαν Γουέστγουντ πέθανε σε ηλικία 81 ετών όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της με ανάρτηση στο Twitter. «Η Βίβιαν Γουέστγουντ πέθανε σήμερα, ήρεμη και περιστοιχισμένη από την οικογένειά της στο Κλάπαμ του νότιου Λονδίνου», αναφέρεται στην ανάρτηση και σημειώνεται ότι «ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν τη Βίβιαν ώστε να φέρνουν αλλαγές προς το καλύτερο».

Ήταν αντισυμβατική, είχε προκαλέσει επανειλημμένα έκπληξη στη διεθνή κοινότητα με τις προκλητικές και πρωτοποριακές επιλογές της, όχι μόνο με τη δική της εμφάνιση, αλλά κυρίως με τις δημιουργίες της.

Μέσα από τις κολεξιόν της φρόντιζε να περνά πολιτικά μηνύματα, όπως την ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Η Βίβιαν Ιζαμπέλ Σουάιρ, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1941 στο Γκλόσοπ της Αγγλίας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισαν οικογενειακώς στο Λονδίνο, όπου αρχικά έγινε δασκάλα.

Γρήγορα όμως την κέρδισε ο κόσμος της μόδας. Το 1969 άνοιξε ένα κατάστημα στο Λονδίνο και ταυτίστηκε με το κίνημα της πανκ.

Εκτός από την πανκ, πειραματίστηκε και εμπνεύστηκε από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά και από θεωρίες όπως η ύπαρξη εξωγήινων.

Η σχεδιάστρια μόδας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών στο σπίτι της στο Νότιο Λονδίνο. Σε ανάρτησή του ο οίκος μόδας της Βίβιαν Γουέστγουντ, ανέφερε ότι πέθανε ήρεμα περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.

Μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε πράγματα που αγαπούσε, σχεδίαζε και δούλευε πάνω στην τέχνη της.

Το 1992 η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της απένειμε το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η Βίβιαν Γουέστγουντ δεν έχασε την ευκαιρία να προκαλέσει, αφού αποκάλυψε στον φωτογραφικό φακό ότι δεν φορούσε εσώρουχο.

«Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι με τη μόδα είναι για να καταστρέφω τη λέξη “υπακοή”», είχε δηλώσει η σχεδιάστρια με το επαναστατικό πνεύμα σε βιογραφία της το 2014. «Τίποτα δεν μου φαίνεται ενδιαφέρον, αν δεν έχει αυτό το στοιχείο», συμπλήρωσε.

Ήταν υπεύθυνη για τις ενδυματολογικές επιλογές των μελών του συγκροτήματος Sex Pistols, που καθόρισε την πανκ ροκ σκηνή στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1970. Ο σύντροφός της Μάλκολμ Μακλάρεν ήταν μάνατζερ του δημοφιλούς συγκροτήματος.

«Δεν υπήρχε πανκ πριν από εμένα και τον Μάλκολμ», είχε υποστηρίξει η Γουέστγουντ στη βιογραφία της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook