Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι δεν είναι βιαστής, ο Πέτρος Φιλιππίδης, απολογείται για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού τριών γυναικών ηθοποιών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση σε βάρος του είναι κατασκευασμένη ενώ όπως είπε δεν πρόκειται να ασχοληθεί ποτέ ξανά με το θέατρο και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε ακόμη ότι έχει καταστραφεί οικονομικά σε σημείο που «να μην έχουν να φάνε»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφερόμενος σε όσους τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική βία σε βάρος του λένε ψέματα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν φιλικός απέναντι τους: «Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Θέλουν την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;».

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε είχ παρακολουθήσει τις εξετάσεις της στη σχολή και αφού τελείωσε τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα της.

«Μετά δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. Μου είπε δεν είπες κάτι στην…; Της είπα δεν χρειάστηκε. Μετά την πήρα τηλέφωνο, της είπα ότι τα πήγε καλά. Υπήρχε διάθεση από πλευρά της να μιλήσουμε παραπάνω. Εκείνο καλοκαίρι δεχόμουν περίεργα τηλεφωνήματα σε διάφορες ώρες. Δεν έδινα σημασία. Ήταν αρκετά ενοχλητικό.

Έπεσε και στην αντίληψη της γυναίκας μου. Έγινε συζήτηση, μου είπε “από ποιον ήταν;” και της είπα. Με ρώτησε “τι θέλει”, επαφή είπα.

Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δε συνέβη, δεν την έχω βιάσει. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Δεν έχουν συμβεί ποτέ αυτά τα πράγματα και μου τρελαίνει το μυαλό αυτό το πράγμα, ζω μία τρέλα. Εμένα τον Μπέζο, τον Παπαδόπουλο, τον Στάνκογλου, ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια; Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής».

Ο κατηγορούμενος τόνισε πως η υπόθεση σε βάρος του είναι «μεθοδευμένη και οργανωμένη», ενώ εκφράζοντας την πικρία του για όσα αντιμετώπισε, είπε πως πλέον νιώθει απέχθεια για τον καλλιτεχνικό χώρο λέγοντας πως δεν θέλει πια να είναι μέρος του. «Δούλευα πολύ σκληρά. Έκανα και καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες… Δεν είμαι πια αυτό που ήμουν. Δεν είμαι πια ηθοποιός. Δεν θέλω καμία σχέση με αυτό το χώρο. Τελείωσε για μένα, ούτε απέξω δε θέλω να περάσω. Τελείωσα με αυτόν τον χώρο! Δεν με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κ. Δροσάκη (ηθοποιός μάρτυρας στην δίκη) ήρθε και είπε ότι ξέρει και για άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση, το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!».

Αναφερόμενος σε μια από τις καταγγέλλουσες ο ηθοποιός είπε: «Τη μητέρα της ΑΜ την πήρα στο θέατρο σαν χάρη στον κ. Μπιμπίλα και έκτοτε συνεργαστήκαμε 6 χρόνια. Λέει ότι της επεδείκνυα τα γεννητικά μου όργανα. Είναι δυνατόν; Και λέει ότι μετά από αυτό μου έφερε την κόρη της να την διδάξω στη σχολή; Τότε την γνώρισα την ΑΜ […] Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται στα καμαρίνια. Ακόμα και μέσα στη σχολή, η ΑΜ έγινε πιεστική όσον αφορά τη σχέση μας. Προσπαθούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μου, ακόμα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτό δεν μου άρεσε, γιατί θεωρούσα ότι εκτίθεμαι. Προσπαθούσα ευγενικά να της πω να μην το κάνει. Στα διαλείμματα καθόμουν μακριά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις της στο θέατρο. Τότε ήταν που είχα το ατύχημα, έσπασα τα πόδια μου και για 2 μήνες έμεινα στο κρεβάτι. Εμφανιζόταν κιόλας σε μένα αρκετά συχνά μέσα στο θέατρο και έκοβε βόλτες. Είχε μια ενοχλητική παρουσία».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε: «Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δεν γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω, σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς.

Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πότε ξεσπώντας σε λυγμούς και πότε με εκνευρισμό και ανεβάζοντας το τόνο της φωνής του, αναφέρθηκε σε διάφορους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί απέναντί του το τελευταίο διάστημα .«Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχει δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν», τόνισε επίσης ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Αναφέρθηκε επίσης και στη σύζυγο και τον γιο του που είναι στο πλευρό του. «Είμαι άπιστος, ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κ.λπ. Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν πού πάω, ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στην Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…», είπε συγκινημένος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ακόμη, αντέκρουσε τα όσα η πρώτη καταγγέλλουσα του προσάπτει, λέγοντας πως οι ισχυρισμοί της είναι ψέματα. Μάλιστα ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στη στιγμή που έμαθε για την πρώτη καταγγελία σε βάρος του για να πει χαρακτηριστικά: «Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγήκε η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πως αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω. Μετά έρχεται ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή, ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου».

Ακολούθως επιτέθηκε στην αντίδικό του (της πρώτης καταγγέλλουσας) για να επισημάνει: «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη μητέρα της καταγγέλλουσας η οποία είχε καταθέσει ως μάρτυρας εναντίον του στη δίκη: «Η πρώτη καταγγέλλουσα και η μητέρα της! Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε:

«Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους έχω φιλοξενήσει. Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Θέλουν την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη;».

Συνεχίζοντας για την πρώτη καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά. «Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο-μανατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, τον Σπυροπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πώς μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό», ανέφερε για να συνεχίσει:


«Το γεγονός που περιγράφει (η πρώτη καταγγέλλουσα) στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Παρά πολλοί ηθοποιοί μας βλέπει ο κόσμος και μας αγαπάει. Εμένα, τον Μπεζο, τον Στανκογλου. Ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια; Δεν είμαι ανώμαλος! Δεν είμαι βιαστής. Όλο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από το λαιμό! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του Τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!».


Ακόμη, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε για τη συγκεκριμένη αντίδικό του: «Μου έλεγαν οι άλλοι ηθοποιοί ότι έρχεται στα καμαρίνια, ότι επεμβαίνει σε συζητήσεις. Την τελευταία φορά που την είδα με τη μητέρα της, είπα “εσύ μέσα, εσύ έξω”. Θα με ενδιάφερε και θα την έδιωχνα; Είμαι βιαστής 2008-2014! Πριν και μετά αγνοείται η τύχη μου! Η ανωμαλία και η διαστροφή μου περιορίζεται σε αυτό το διάστημα. Κάτι έπαθα από το 2008-2014 και μετά συνήλθα».

AΜιλώντας για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου, ο κατηγορούμενος είπε: «Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι αυτό! Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοϊκανοποιούμουν και αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στο φίλο της κι εγώ είπα “α εντάξει”». Με την κυρία Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό! Μια φορά στο καμαρίνι της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο “Μουσούρη”. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κυρία Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook