Στον Πέτρο Φιλιππίδη μετά την καταδίκη του για δύο απόπειρες βιασμού επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του από το Εφετείο, παρά την καταδίκη του συνολικά σε 8 χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο, λόγω αμφιβολιών  τον Πέτρο Φιλιππίδη, για το αδίκημα του βιασμού κατ εξακολούθηση σε βάρος τρίτης γυναίκας ηθοποιού.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρότασή της κατά τη συγχώνευση των ποινών.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και στο αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη να του χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέσμα στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος. Υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος τάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας.

Στον Πέτρο Φιλιππίδη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου είπε ότι πληρούνται τα κριτήρια του νόμου για να του χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής καθώς: «Δεν είναι ύποπτος φυγής,δεν είναι φυγόδικος ,δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων .Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η εισαγγελέας η οποία συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε στην απολογία του πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η εισαγγελέας.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν και οι τρεις καταγγέλλουσες, οι οποίες παρακολούθησαν και όλη την δίκη που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022.

Νωρίτερα το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε και τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση να του αναγνωριστούν και ήταν του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού για τις οποίες ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος.

Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την μία απόπειρα βιασμού και πέντε ετών για τη δεύτερη απόπειρα, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Από την πλευρά της  η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης, ενώ αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του ηθοποιού επί της ποινής και αμέσως μετά θα αποφασίσει το .

Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη, είναι η σύζυγος του και ο γιός του.

Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη, Ανδρομάχη Δαυλού, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Ζέτα Δούκα.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής έφερε αγκαλιές και χαμόγελα στις δυο καταγγέλλουσες, ενώ αντίθετα, σε κλάματα ξέσπασε η ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για το βιασμό.

Η πλευρά Φιλιππίδη ζήτησε ελαφρυντικά
Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Είναι σε μια ηλικία και το ποινικό του μητρώου δεν έχει καμία παράβαση νομική παράβαση. Κανένας δεν είχε πει τίποτα τον Φεβρουάριο του 2021 για το Πέτρο Φιλιππίδη. Ο βιος του είναι άμεμπτός είναι ένας άνθρωπος της τέχνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος για να προσθέσει απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικού χαρακτήρα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook