Μια επιστολή – χείμαρρο έδωσε στη δημοσιότητα η μία από τις δύο γυναίκες ηθοποιοί που κατήγγειλαν απόπειρα βιασμού τους από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε για τις δύο απόπειρες βιασμού των γυναικών συναδέλφων του σε 8 χρόνια κάθειρξη και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Ο Zαχαρίας Σαλούστρος, δικηγόρος δευτέρου θύματος απόπειρας βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε στην πρωινή εκπομπή «»Χαμογέλα και Πάλι!» για την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, παρουσιάζοντας και την επιστολή του δεύτερου θύματος.

«Από την αρχή, η τακτική της εντολέας μου ήταν να μην βγούμε στα κανάλια, δεχτήκαμε επίθεση από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Φιλιππίδη, η οποία έβγαινε και έδινε λάθος πληροφορίες και για την έκβαση της δίκης και διαστρέβλωναν τα όσα γινόντουσαν στο δικαστήριο. Τώρα νιώθουμε διακαιωμένοι, για αυτό και επιλέξαμε να βγούμε τώρα. Η εντολέας μου Σ.Μ είχε ζητήσει δίκη όχι κεκλεισμένων των θυρών ώστε να ακουστεί ό,τι έγινε αλλά είχε ζητήσει να μην διαρρεύσει το όνομά της», ανέφερε ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλουσας.

Η επιστολή
Η επιστολή του δεύτερου θύματος απόπειρας βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι η εξής:

«Με αυτήν την επιστολή, σπάω για λίγο τη σιωπή μου και το κάνω, ΜΕΤΑ την πρωτόδικη και ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την απόπειρα βιασμού μου τοπ 2010 στο θέατρο Μουσούρη. Είμαι η δεύτερη καταγγέλλουσα στην υπόθεση Φιλιππίδη όπως αναφέρουν όλοι τόσο καιρό και έτσι θέλω να παραμείνω διότι ο σκοπός μου δεν ήταν ποτέ να γίνω γνωστή μέσα από αυτή την υπόθεση κι ας κατηγορήθηκα στην αρχή τουλάχιστον, ότι αυτή ήταν η σκοπιμότητα της καταγγελίας μου. Ότι δηλαδή ήμουν ένα ανέντιμο και ανήθικο άτομο που κατηγόρησα εν γνώσει μου ψευδώς έναν άνθρωπο για αν αποκτήσω δημοσιότητα.

Στη συνέχεια και στο τέλος αυτής της δίκης κατηγορήθηκα ως ‘’εθελόντρια’’ σε ένα κακόβουλο σκοτεινό οργανωμένο σχέδιο κάποιων με σκοπό να ‘’εξοντώσουμε’’, να ‘’εξαφανίσουμε’’ τον κ. Φιλιππίδη. Τόσο ασυνείδητη και αδίστακτη με παρουσίαζαν επί μήνες οι συνήγοροι του κ. Φιλιππίδη μέσα στη δικαστική αίθουσα αλλά και σε ΄’όλα τα μέσα που μιλούσαν για εμένα άνθρωποι που δεν με γνώριζαν! Όμως, ευτυχώς αυτοί που είχαν την ευθύνη και το δικαίωμα να κρίνουν έκριναν ορθά και δεν παρασύρθηκαν από ψεύδη και συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου, από τις επιθέσεις και τις προσβολές κατά της τιμής και της υπόληψής μου και στηρίχθηκαν μόνο σε αποδείξεις, μαρτυρίες, γεγονότα.

Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη από την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαι ούτε ‘’ενθουσιασμένη’’ ούτε ζητωκραυγάζω επειδή ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε οχτώ χρόνια κάθειρξης και που ίσως να πάει φυλακή.

Η απόφαση αυτή, δεν κλείνει τις πληγές μου, θα συνεχίσω τη ζωή μου, όπως και πριν το καταγγείλω. Όμως, τώρα θα είμαι ήσυχη με τη συνείδησή μου, ότι μίλησα και ότι βοήθησα, ώστε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ από αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί δεν σας κρύβω πως εδώ και ένα χρόνο που διήρκησε αυτή η δίκη, πολλές φορές σκέφτηκα ότι κακώς το κατήγγειλα, κακώς έμπλεξα σε αυτή την κόλαση, λύγισα, είπα δεν αντέχω άλλο, είπα θέλω πίσω τη ζωή μου χωρίς δικαστήρια.

Επί πέντε ημέρες κατέθετα απαντώντας σε λεπτομερείς λεπτομέρειες του δικαστηρίου και της υπεράσπισης. Μιας υπεράσπισης που σκοπό είχε να με εξευτελίσει, να με μειώσει ως γυναίκα και ως καλλιτέχνη, να με εξαντλήσει και να με αποδυναμώσει. Έγιναν πολλά εντός της δικαστικής αίθουσας, που δυστυχώς δεν είδαν το φως της δημοσιότητάς. Ευτυχώς, όμως, έλαμψαν στα μάτια των δικαστών και των ενόρκων.
Μέσα στη δικαστική αίθουσα έφεραν προσωπική μου φωτογραφία όταν ήμουν έγκυος 9 μηνών και φαινόταν η κοιλία μου γυμνή για αν υποστηρίξουν ότι είμαι ελαφρών ηθών, με χλεύαζαν όταν με έπιανε κρίση πανικού, έλεγαν πως ‘’θεατρινίζω’’ μέχρι και αφίσα θεατρικής παράστασης έδειξαν όπου φορούσα τα ρούχα του ρόλου για αν δείξουν ότι δήθεν δεν είμαι άξια σεβασμού; Ότι ντύνομαι προκλητικά; Ότι αφού εμφανιζόμουν έτσι άξιζα να βιασθώ;
Αλήθεια τι ήθελαν να αποδείξουν αναρωτιέμαι ακόμα! Υποστήριξαν ότι είμαι όμορφη κοπέλα, αλλά όχι τόσο όμορφη για να με βιάσουν! Έλεγαν ότι το κίνητρο της καταγγελίας, ήταν η δημοσιότητα και η επαγγελματική μου αποκατάσταση!
Ευτυχώς δεν ήμουν μόνη σε αυτή την μάχη, είχα το σύζυγό μου βράχο δίπλα μου σε κάθε λεπτό της διαδικασίας. Είχα τους φίλους μου και τους ευχαριστώ που ποτέ δεν με αμφισβήτησαν, ποτέ δεν με εγκατέλειψαν. Απέκτησα δύο νέες φίλες, τις άλλες καταγγέλλουσες που μαζί ανεβήκαμε τον Γολγοθά της ακροαματικής διαδικασίας που πάλευαν να αντέξουν κι αυτές. Η υπόθεση αυτή ένωσε με κάποιο τρόπο τις ζωές μας για πάντα.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους δικηγόρους μου, Ζαχαρία Σαλούστρο και Νίκη Ρουσσή και είμαι περήφανη που οι δικοί μου δικηγόροι, στάθηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
Προσπαθώ να σκεφτώ τι θέλω να πω σε ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί και φοβούνται να μιλήσουν… Θα τους πω να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, να συμβουλευθούν δικηγόρο και να επιλέξουν έναν ψυχολόγο να τους στηρίξει γιατί είναι απαραίτητο σε αυτό που πρόκειται να περάσουν. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν πως ο νόμος από το 2021 άλλαξε. Τα θύματα πια αντιμετωπίζονται διαφορετικά και έχουν υποστήριξη στην προδικασία και στην ακροαματική διαδικασία. Οι νόμοι αλλάζουν, ο κόσμος σιγά σιγά αλλάζει… ας προσπαθήσουμε όλοι να τον κάνουμε καλύτερο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook