Ανοίγει η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ηθοποιών που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στρέφονται σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για τέτοιες υποθέσεις, τη Δευτέρα το πρωί καλεί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Με την κλήτευση του κ. Μπιμπίλα και τη διπλή της στόχευση, εφόσον καλείται να εισφέρει στοιχεία όχι μόνο για την υπόθεση του προσώπου που έχει ήδη καταμηνυθεί, αλλά και για κάθε άλλη καταγγελία σοβαρών πράξεων βίας που δεν έχουν παραγραφεί, η Εισαγγελία ουσιαστικά δηλώνει πως η έρευνα διευρύνεται προς κάθε καταγγελλόμενο πρόσωπο από τον χώρο του θεάτρου για «ζωντανές πράξεις» εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι κάθε καταγγελία να αξιολογείται με επί της ουσίας έρευνα και εφόσον προκύπτουν ικανά στοιχεία να σχηματίζεται δικογραφία για τέλεση αξιόποινης πράξης με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του προσώπου που καταγγέλλεται.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρξει κάθαρση» στον καλλιτεχνικό χώρο γιατί δεν είναι βούρκος όλο το θέατρο, και πως οι άνθρωποι του κλάδου έχουν φτωχοποιηθεί. Ο κ. Μπιμπίλας σχετικά με τις καταγγελίες που εξετάζουν αναφέρει πως έχουν μείνει άναυδοι, σημειώνοντας πως όσα γίνονταν πίσω από κλειστές πόρτες και στόματα δεν τα γνώριζαν. Ωστόσο -όπως είπε- υπήρχε συνομωσία σιωπής μεταξύ των καλλιτεχνών για κακές συμπεριφορές γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να είχαν δουλειά. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας κώδικας δεοντολογίας με αυστηρούς όρους προκειμένου να αποφεύγονται άσχημες συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook