«Μη αποδεκτό οτιδήποτε εμπεριέχει βία», δήλωσε ο Δημήτρης Μακαλιάς

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς για τις δικές του προσωπικές εμπειρίες όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θεάτρου και τις συμπεριφορές που αντιμετώπισε.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, σε μια από τις πρώτες ακροάσεις στην οποία έλαβε μέρος ως απόφοιτος της σχολής, ο σκηνοθέτης κορόιδευε και ειρωνευόταν τα παιδιά που συμμετείχαν στην ακρόαση.

Ως εκ τούτου, ο ηθοποιός, όπως είπε, πήρε το βιογραφικό του κι έφυγε, καθώς δεν ήταν διατεθειμένος να υποστεί τέτοια συμπεριφορά.

«Μη αποδεκτό οτιδήποτε εμπεριέχει βία»

Ο ηθοποιός μίλησε ακόμα για τις φήμες και τα γεγονότα που αποκαλύπτονται αυτή τη στιγμή στο χώρο του θεάτρου, ενώ αναφέρθηκε και σε συνεργασία του με το Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως σημείωσε, είναι αρκετά σοκαρισμένος από αυτά που ακούγονται. «Είμαστε πάρα πολύ σοκαρισμένοι, ξημερώνει κάθε μέρα και δεν ξέρουμε τι περιμένουμε» είπε και συμπλήρωσε πως «όλο αυτό ξεκίνησε με ένα τρόπο πιο ελαφρύ, τελικά απ’ ότι φαίνεται, ο οποίος όμως φαινόταν σοκαριστικός ήδη, και αυτό το πράγμα δεν σταματάει».

«Θα είμαστε ψεύτες αν πούμε ότι δεν είχαμε ακούσει πολλά περιστατικά, από τα πολύ απλά για δύσκολους συνεργάτες, ένας δύσκολος εργοδότης, αλλά αυτό το “μεγαλείο” δεν το περιμέναμε» πρόσθεσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς είχαν δουλέψει μαζί στην παράσταση «Βάτρα-Χ» του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο, λέγοντας πως δεν είχαν αντιληφθεί τέτοιες ενέργειες. «Το θέατρο στην Ελλάδα είναι μικρός χώρος, δεν έχουμε και άπειρους ηθοποιούς, οπότε και να μην έχεις συνεργαστεί με κάποιους, θα τους έχεις γνωρίσει στο χώρο. Οπότε μια επαφή την έχουμε μεταξύ μας» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Για τις μέχρι τώρα καταγγελίες, ο Δημήτρης Μακαλιάς σχολίασε ότι υπήρχαν φήμες για διάφορες περιπτώσεις. «Θα συμφωνήσω ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κάνει ο καθένας στον προσωπικό του χώρο και μια φήμη δεν μπορεί να είναι κάτι που μπορούμε να καταγγείλουμε. Έχουμε ακούσει όμως, αλλά κανείς από μας δεν μπορούσε να φανταστεί που μπορεί να φτάσει όλο αυτό» ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός.

«Θεωρώ ότι αν ξέραμε και είμασταν σίγουροι για κάποια πράγματα, με έναν τρόπο αυτό θα λειτουργούσε και στη δουλειά, θα αποτρέπαμε ο ένας τον άλλον» κατέληξε.

«Με ενδιαφέρει η υπουργός Πολιτισμού να κάνει τη δουλειά της»

Τέλος, ο Δημήτρης Μακαλιάς αναφέρθηκε και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, της οποίας την παραίτηση ζητά η πλειοψηφία των ηθοποιών αυτή τη στιγμή.

«Στόχος μας δεν είναι να παραιτήσουμε την Μενδώνη, κάποιος παραιτείται από μόνος του» σημείωσε ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς επ’ αυτού.

«Δεν είμαι εγώ κάποιος που θα πει σε κάποιον άλλον, “παραιτήσου”» σημείωσε ο Δημήτρης Μακαλιάς, τονίζοντας ότι θα πρέπει να την απολύσει ένας άνθρωπος πιο υπεύθυνος από αυτήν, που θα κρίνει αν κάνει καλά τη δουλειά της.

«Αν θέλει να παραιτηθεί είναι δικό της κομμάτι, εγώ θέλω απλά να κάνει καλά τη δουλειά της. Δεν με ενδιαφέρει να φύγει» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι βλέπει μια απραξία από την πλευρά της πολιτικής προϊσταμένης του υπουργείου Πολιτισμού.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook