Η Ζωή Ασουμανάκη με την παραδοσιακή Κρητική στολή ζωντάνεψε για λίγα λεπτά στη σκηνή του διαγωνισμού την ιστορία της Κρήτης και των περήφανων γυναικών της, φορώντας τη Σφακιανή φορεσιά

Aνάμεσα στις 15 πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου βρέθηκε η Κρητικιά Ζωή Ασουμανάκη με καταγωγή από το Ρέθυμνο

Η καλλονή Κρητικιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό ομορφιάς «Miss International» στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Η μελαχρινή καλλονή Ζωή Ασουμανάκη εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την προσωπικότητά της, υμνώντας τη μεσογειακή ομορφιά.


Με την παραδοσιακή Κρητική στολή ζωντάνεψε για λίγα λεπτά στη σκηνή του διαγωνισμού την ιστορία της Κρήτης και των περήφανων γυναικών της, φορώντας τη Σφακιανή φορεσιά.

Στο γιλέκο και τη φούστα, η οποία κεντήθηκε στο χέρι από τη σχεδιάστρια Βαμβουκά Εύα, είναι αποτυπωμένη η έμπνευση των Κρητών από τη φύση και την ιστορία της περήφανης νήσου κατά τα βάθη των αιώνων.

Η Ζωή Ασουμανάκη, που το 2021 είχε κατακτήσει τον τίτλο «Μις Κρήτη», κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στην κορυφαία 15άδα, αλλά και την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η στιγμή που εμφανίζεται στην σκηνή με την παραδοσιακή Κρητική φορεσιά:

Η 21χρονη έχει σπουδάσει διαιτολογία και κατάγεται από το Ρέθυμνο. Φέτος μάλιστα είχε τον τίτλο της «βασίλισσας του καρναβαλιού» στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι.

Η πορεία της στο μόντελινγκ, όπως είχε πει σε συνέντευξή της, ξεκίνησε το 2021, με τα καλλιστεία «Μις Κρήτη», ενώ έχει στεφθεί και «Μις Ελλάς 2022».

Ο διαγωνισμός «Miss International» στοχεύει κυρίως, στην προώθηση της διαφορετικότητας των πολιτισμών, ενώ προτρέπει τις υποψήφιες να προβάλλουν τα χαρακτηριστικά της κουλτούρας τους.


Μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ανακηρύχθηκε η Miss Venezuela, Άντρεα Ρούμπιο, ενώ στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν η Miss Colombia, Σοφία Όσιο Λούνα, η Miss Peru, Καμίλα Ντίαζ Ντανέρι Daneri και η Miss Philippines, Νικόλ Μπορομέο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook