Θυμάμαι το φιλί που μου έδωσε η Λάσκαρη όταν πήρε στα χέρια της τις πρώτες φωτογραφίες και το κείμενο.

Ο Γιώργος Λιάνης αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την γυμνή φωτογράφιση της Ζωής Λάσκαρη στη Δήλο
Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» συνάντησε τον Γιώργο Λιάνη ο οποίος μίλησε για την φωτογράφιση της Ζωής Λάσκαρη το 1985.

Το 1985 η Ζωή Λάσκαρη ήταν 39 χρόνων, φωτογραφίζεται γυμνή για το Playboy και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που ποζάρει με αδαμιαία περιβολή για το γνωστό περιοδικό.

Οι φήμες έλεγαν τότε ότι πήρε 15 εκατομμύρια δραχμές.

Το τεύχος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο προκαλώντας την οργή βουλευτών πειδή φωτογραφήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς την άδεια των αρχών. Παρόλα αυτά το περιοδικό κυκλοφόρησε κανονικά κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.
Πάντως, η συγκεκριμένη φωτογράφιση σκανδάλισε όχι μόνο για το γυμνό της υπόθεσης και για τις ενστάσεις των βουλευτών της ΝΔ αλλά και για τη φημολογούμενη αμοιβή της ηθοποιού με το αστρονομικό, για την εποχή, ποσό των 15 εκατ. δραχμές.

Για την φωτογράφιση που άφησε εποχή μίλησε ο Γιώργος Λιάνης.

«Η Ζωή Λάσκαρη το 1985 μου ζήτησε να της γράψω το κείμενο για την γυμνή φωτογράφηση στο Playboy. Είπα στη Λάσκαρη ότι είναι δύσκολο να γράψω κείμενο για τη φωτογράφιση. Ο Ντίνος Διαμαντόπουλος έκανε τη φωτογράφιση. Επέμενα η φωτογράφιση να πραγματοποιηθεί στη Δήλο. Έγινε μία φοβερή φωτογράφιση με τη Ζωή Λάσκαρη πάνω στο λιοντάρι. Ήταν συγκλονιστικό το σώμα της Λάσκαρη πάνω στο γλυπτό. Θεώρησα ότι θα είναι η ιδανική αφίσα του ελληνικού οργανισμού τουρισμού για πάντα», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάνης.

«Το θέμα στο κείμενο προκάλεσε σάλο. Ο φίλος μου Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν ήθελε να δει το κείμενο και έφυγε για Παρίσι. Στο κείμενο παρουσίαζα την Λάσκαρη ως αντικείμενο του πόθου στους νταλικέρηδες και στους απλούς ανθρώπους. Έδωσα μία διάσταση σαν να είναι εθνικό σώμα», αποκάλυψε στη συνέχεια.

Ο Γιώργος Λιάνης προσέθεσε πως, «Η Συνοδινού έφερε το θέμα στη Βουλή και έγινε σάλος. Θυμάμαι το φιλί που μου έδωσε η Λάσκαρη όταν πήρε στα χέρια της τις πρώτες φωτογραφίες και το κείμενο. Η Ζωή Λάσκαρη τοποθέτησε σε κάδρα τις φωτογραφίες στο σπίτι της».

Για την αμοιβή της ηθοποιού που ήταν αντικείμενο συζήτησης ο δημοσιογράφος τόνισε πως, «η αμοιβή της Λάσκαρη για τη γυμνή φωτογράφηση πήρε μεγάλη έκταση. Η Ζωή μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν ζήτησα τεράστια αμοιβή, γιατί ήταν ανεκτίμητα όλα όσα έζησα και είδα στη Δήλο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook