«Τραβούσε τα μαλλιά της , έχασα και δεύτερο παιδί» φώναζε η μητέρα του Νίκου Ρόκκου όταν έμαθε ότι βρήκαν νεκρό το γιό της σύμφωνα με τη μαρτυρία της θείας του νεκρού.

Ανείπωτη η θλίψη σε όλο το νησί από τον ξαφνικό χαμό του Νίκου Ρόκκου με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ρόκκο, τον αδελφό του Στέλιου Ρόκκου, που έχασε ξαφνικά τη ζωή του ενώ ψάρευε το περασμένο Σάββατο στη Λήμνο..

Η πρώην σύζυγος Ν. Ρόκκου δήλωσε: «Τουλάχιστον τον πήρε η θάλασσα που όντως ήταν μεγάλη του αγάπη».
Συντετριμμένος ο Στέλιος Ρόκκος δίπλα στη σύζυγο του, Λελέ. Αποχαιρετά για τελευταία φορά τον μικρότερο αδελφό του. Το δεύτερο σκληρό αντίο που κλήθηκε να πει μέσα σε δύο χρόνια, καθώς πριν από 3 χρόνια είχε χάσει και τον άλλο του αδελφό.

Υποβασταζόμενη από συγγενικά πρόσωπα μπαίνει στον Ιερό Ναό και η μητέρα τους. Ο πόνος αβάσταχτος για αυτήν την γυναίκα που έχει χάσει δυο γιους μέσα σε δύο χρόνια.

Αβάσταχτος πόνος και για τα παιδιά του αδικοχαμένου Νίκου με την 14χρονη κόρη του να τον αποχαιρετά με μία φωτογραφία. Χωρίς λόγια…

«Είναι 14 χρονών η Φίλια και ένιωσε την ανάγκη να βάλει μια φωτογραφία με τον μπαμπά της. Μου λέει «μαμά δεν ήξερα τι θα επακολουθούσε» γιατί κι εκείνη τώρα καταλαβαίνετε. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί που χάνει τον πατέρα του. Είναι και στην εφηβεία η Φίλια. Τον έβλεπε πολύ τακτικά τον μπαμπά της. Και διακοπές μαζί, και καλοκαίρια μαζί. Είχαμε πολύ καλή σχέση και εμείς σαν γονείς» ανέφερε η πρώην σύζυγος Ν. Ρόκκου.

Ο άνθρωπος που τον εντόπισε στο Live News
Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή και αγάπη για τον τόπο του, τη Λήμνο. Εκεί μεγάλωσε, δούλεψε κι έκανε οικογένεια.

Μόλις είχε ορκιστεί κοινοτάρχης στο χωριό του, την Καλλιόπη, όμως δεν πρόλαβε να ασκήσει τα καθήκοντα του.
Ετοίμαζε μια μεγάλη γιορτή για την εκλογή του στο μεζεδοπωλείο που διατηρούσε.

«Το καλύτερο παιδί… η καλύτερη οικογένεια», σημείωσε η θεία του Νίκου Ρόκκου.

Την απόφραδα εκείνη μέρα μάλιστα είχε βγει με τη βάρκα του για χταπόδια για να τα προσφέρει ως εδέσματα… Όμως δεν γύρισε ποτέ.

Όσο οι ώρες περνούσαν… οι φίλοι άρχισαν να τον αναζητούν. Μέχρι το σούρουπο ολόκληρο το νησί ήταν στο πόδι.

Ο ψαράς που τον εντόπισε περιέγραψε:

«Κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος. Καΐκια, βάρκες, ελικόπτερο, λιμενικό. Όλοι, οι πάντες».

Ο άνθρωπος που εντόπισε πρώτος τη σορό του αδικοχαμένου Νίκου μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Τον βρήκαμε τον άνθρωπο. Δυστυχώς τον βρήκαμε νεκρό. Εγώ το έμαθα 8 παρά. Ξεκινήσαμε την αναζήτηση στις 8 και τον βρήκαμε στις 10. Είχε αρκετές βάρκες που έψαχναν, εγώ έψαχνα από τη στεριά με τον φίλο μου και τον βρήκαμε στην παραλία».

Έμπειρος ψαροντουφεκάς μοιραζόταν το ίδιο πάθος με τον αδελφό του, Στέλιο.

Λάτρευε το ψάρεμα, το καΐκι του, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
«Η μητέρα του είχε καταλάβει από τη πρώτη στιγμή…»

Συγκλονίζει η μαρτυρία της θείας του Νίκου Ρόκκου, η οποία τον περιέγραψε στο LiveNews ως ένα δραστήριο άνθρωπο με όνειρα. Η ίδια βρισκόταν στο πλευρό της μητέρας του Νίκου Ρόκκου από την πρώτη στιγμή και περιέγραψε τις δραματικές εκείνες ώρες που έμαθε για τον χαμό του γιου της.

«Η μητέρα του είχε καταλάβει από τη πρώτη στιγμή ότι ο γιος της δεν ζούσε πια. Όταν ξημέρωσε και το έμαθε άρχισε να κλαίει με αναφιλητά. «Και ο Νίκος έφυγε;». Τραβούσε τα μαλλιά της, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ζήταγε να φύγει, έσπασε ότι έβρισκε μπροστά της. «Έχασα δεύτερο παιδί», φώναζε», είπε η θεία του Νίκου Ρόκκου.

Μέσα σε 2 χρόνια έχασε και τα 2 αδέλφια του
Αυτή η τραγωδία δεν είναι η πρώτη για την οικογένεια.

Τον Ιούνιο του 2021, ο Στέλιος Ρόκκος έχασε τον αδερφό του, Κώστα, επίσης σε ηλικία 50 ετών, από ανακοπή.
Τον Ιανουάριο του 2023 και ο ίδιος ο Στέλιος Ρόκκος υπέστη έμφραγμα με C-130 να τον διακομίζει τότε εκτάκτως από τη Λήμνο στην Αθήνα.

«Όταν έπαθα το έμφραγμα, θυμάμαι πως ήμουν υποβασταζόμενος από την σύντροφο μου για να μπω στο αμάξι και λέω “να δεις που θα γίνει μαλ… και δεν θα κάνουμε την εκδρομή”. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη», είχε δηλώσει ο ίδιος ο Στέλιος Ρόκκος.

Λίγο πριν μπει το ’24, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Ο μικρότερος αδελφός του, Νίκος, έχασε εντελώς αναπάντεχα τη ζωή του ενώ ψάρευε προπαραμονή Πρωτοχρονιάς. Μόλις στα 50 του.

«Ο Νίκος είχε κάνει εξετάσεις πριν από 1,5 μήνα και όλα ήταν τέλεια. Δεν ξέρω τώρα ακριβώς τι, πήγαινε σε καρδιολόγο και έκανε τσεκ απ γιατί μετά τον Κώστα και το έμφραγμα του Στέλιου είχε ταρακουνηθεί πάρα πολύ και το έψαχνε», δήλωσε κουμπάρα του Στέλιου Ρόκκου.

Η ιατροδικαστική εξέταση έχει ολοκληρωθεί με επιθυμία της οικογένειας να είναι να μην δημοσιοποιηθεί το αποτέλεσμα της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook