Η Πάτρα απόψε «εκπέμπει» το δικό της σήμα με πολύ χορό, χρώματα και πολλά χαμόγελα! Έφτασε η ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Η πόλη που είναι ταυτισμένη εδώ και δεκαετίες με τον Μεγάλο Θεσμό, το Πατρινό Καρναβάλι απόψε εκπέμπει το σήμα του και δίνει το σύνθημα για την έναρξη της Αποκριάς.

Εκατοντάδες Πατρινοί απόψε, μικροί και μεγάλοι, όπως μεταδίδει το pelop.gr βρίσκονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης, την Πλατεία Γεωργίου, όπου πραγματοποιείται η μεγάλη έναρξη του Καρναβαλιού 2024.


Το θέμα του φετινού πατρινού καρναβαλιού είναι: «Τι κι αν μας «μπριζώνουν»; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν».

Νωρίτερα σήμερα έγιναν καρναβαλικές πομπές με κρουστά, ακροβατικά, ζογκλέρ και χορούς ενώ αυτή την ώρα ο θίασος θεατρικού δρώμενου (θέατρο δρόμου Helix) με την Baroque παρέλαση αναχωρεί από το δημαρχείο.


Η Baroque παρέλαση, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, «είναι μια δράση με τη μορφή νυχτερινής παρέλασης, ιδιαίτερα εντυπωσιακή, επικοινωνιακή και ταιριαστή με το πνεύμα της καρναβαλικής γιορτής».

Δείτε  την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 μέσα από την συχνότητα του Ionian Channel

Νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από το μπαλκόνι του Δημαρχείου Πατρών έδωσε τις θερμές ευχές του στο πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Μαιζώνος για την πρώτη καρναβαλική πράξη της φετινής περιόδου, την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου.

Με χρώμα και παλμό η τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου

Με χρώματα, παλμό και σοκολατοπόλεμο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου.

“Καλή αρχή! Ξεκινάμε! Το καλύτερο Καρναβάλι με πρωταγωνιστές τα νιάτα και ολόκληρο τον πατρινό λαό. Όλα τα καλά για την πόλη μας, τη χώρα μας και όλο τον κόσμο! Καλό Καρναβάλι!».

Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από το μπαλκόνι του Δημαρχείου Πατρών έδωσε τις θερμές ευχές του στο πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Μαιζώνος για την πρώτη καρναβαλική πράξη της φετινής περιόδου, την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Ευθύς πλήθος σοκολατορίψεων από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τους εκπροσώπους των σωματείων σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες» γλύκαναν τους Πατρινούς θέτοντας σε ισχύ το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμο.
Όλη η πόλη μια γιορτή το πρωί του Σαββάτου με τον κόσμο ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο να γεμίζει τη Μαιζώνος κάτω από το Δημαρχείο, την πλατεία Γεωργίου Α΄ και τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας από όπου πέρασε η καρναβαλική πομπή με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων και κατάληξη το Δημαρχείο, το εμβληματικό κτίριο της Πάτρας όπου το καρναβαλικό λάβαρο θα παραμείνει αναρτημένο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου στις 17 Μαρτίου.


Η πομπή με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ, μέλη του ΔΣ, της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντές, καρναβαλιστές, τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, το Μουσικό Άρμα με την Τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη, υπό τους ρυθμικούς τυμπανισμούς των κρουστών του συγκροτήματος Ritmo Loco Street Band και την εναέρια παρουσία των θεαματικών ξυλοπόδαρων X-Saltibagos σκορπίζοντας το κέφι και προκαλώντας τα βλέμματα του κόσμου σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια έφτασε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Εκεί έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ μέσω ευθυμίας, ανταλλαγής θερμών καρναβαλικών ευχών και των παιανισμών της Δημοτικής Μουσικής που έπαιζε καρναβαλικά εμβατήρια και αποκριάτικους σκοπούς.

Το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 αντήχησε δυνατά από τη φωνή της Τελάλισσας γεμίζοντας τις καρδιές των πολιτών που με τη φυσική τους παρουσία απέδειξαν πόσο ανάγκη έχουν τις στιγμές αυτές της ανεμελιάς και της χαράς που μόνο το Καρναβάλι μπορεί να προσφέρει.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για απόψε (Σάββατο 20 Ιανουαρίου) στις 18.30 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ όπου το πάρτυ των djs θα προθερμάνει την ατμόσφαιρα. Θα ακολουθήσει στις 20.00 η θεαματική-καλλιτεχνική Baroque Παρέλαση του φημισμένου θιάσου δρόμου Helix στο κέντρο της πόλης με αφετηρία το Δημαρχείο και κατάληξη την πλατεία Γεωργίου Α΄ και στις 9 το βράδυ στην πλατεία του Καρναβαλιού μας στην Τελετή Έναρξης ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024. Αμέσως μετά η αγαπημένη Πέννυ Μπαλτατζή με το συγκρότημά της εγγυάται άφθονη μουσική, χορό και καρναβαλική διάθεση με ένα ειδικό πρόγραμμα για την Πάτρα μας και τη μεγάλη της γιορτή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook