Γιώργος Νταλάρας: «Κάποιες δουλειές είναι ντροπή» – Πυρά και για Ρουβά
«Ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πώς γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες», είπε ο γνωστός ερμηνευτής για τον Σάκη Ρουβα.
Σε νέο κύκλο αιχμηρών δηλώσεων προέβη ο Γιώργος Νταλάρας επικρίνοντας τηλεοπτικές εκπομπές, δημοσιογράφους αλλά και τις φωνητικές ικανότητες του Σάκη Ρουβά σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη επί δεκαετίες, υπενθύμισε – Είχα πει στον Ρουβά να «ξεφύγει από τη φάκα», αλλά δεν είδα διαφοροποίηση, επέμεινε.
«Είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα τέταρτο για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές που έγιναν στη Γερμανία. Για πείτε μου παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής “ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα”», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Γενικά, όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε “να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο”. Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό. Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως, έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται, αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα».
Τέλος, ο τραγουδιστής εξήγησε πως ο ίδιος έχει δεχτεί εδώ και χρόνια, επιθέσεις για τις δηλώσεις του.
«Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη, επί δεκαετίες, για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω του. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο, αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή, αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά», είπε κλείνοντας.
«Βολές» και για Ρουβά
Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και για τον Σάκη Ρουβά, λέγοντας πως «όταν του μίλησα πριν από χρόνια, που τώρα λένε “μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια”, του είπα το εξής. “Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή τη φάκα που είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο”. Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση. Την περιμένω».
«Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις “ναι, αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί”. Κάνατε λάθος. Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί, ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πώς γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό».
«Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μη σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις», πρόσθεσε ο Γιώργος Νταλάρας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Το έγγραφο της Αστυνομίας για την προσγείωση του ελικοπέτρου στις Σπέτσες: Ο 39χρονος εφοπλιστής πέταξε στην παραλία την τσάντα με τα ναρκωτικά αλλά τον «πρόδωσε» η ταυτότητα που είχε μέσα!
- Κρήτη: Η συγκινητική υποδοχή του ιερέα με μαντιδάδες στη νύφη ενώ φτάνει στην εκκλησία με το αμαξίδιο της
- Νέα Σμύρνη: «Της είχε δείξει το όπλο με το οποίο θα τη σκότωνε», λέει η αδελφή της 45χρονης που δολοφονήθηκε από τον 48χρονο δράστη και αυτόχειρα (βίντεο)
- Ζόζεφιν: Οι αναρτήσεις με τον Νίνο για τα γενέθλιά της, που βάζουν τέλος στις φήμες χωρισμού
- Ο Νίκος Μουτσινάς κολύμπησε σε καταρράκτες στο Μεξικό: Το καλοκαίρι αλλιώς, σχολίασε – Φωτογραφίες
- Η «GrandeLeague» επιστρέφει στο OPEN για τη 2η σεζόν της! Πρεμιέρα Κυριακή 23 Αυγούστου στις 23:00
- Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα ο οδηγός που πάτησε τον σκύλο ενώ κοιμόταν – Αντιμέτωπος με κάθειρξη έως 10 έτη και 50.000 πρόστιμο – Σκληρό βίντεο
- Νέα Σμύρνη: «Ακούσαμε τρείς πυροβολισμούς», λένε οι γείτονες για τη δολοφονία της 45χρονης έξω από το σπίτι της κόρης της – Ο δράστης της είχε στήσει καρτέρι και αυτοκτόνησε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook